Sedat Devlez aday adaylığını açıkladı

Mimar Sedat Devlez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığını açıkladı.

Sedat Devlez aday adaylığını açıkladı
22 Mart 2023 Çarşamba 11:32

TBMM 28.dönem Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir milletvekili aday adaylığını açıklayan Devlez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  Ülkenin içinde bulunduğu hal göz önüne alındığında, bugün bu ülkenin geleceği adına herkese büyük görev düşmektedir. Ben de sıra, mevki ve makam gözetmeksizin bu süreçte ülkeden yana tavrımı koyup, milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum. Siyasette bizim gibi ortaya iddia koyanlar için elbette mevki ve makamlar, hayalleri gerçekleştirmek için büyük önem arz ediyor. Ancak buradan söz veriyorum ki sıra, makam ve mevki gözetmeden ülkenin geleceği adına,ülke insanının hayalleri ve umutları adına tüm arkadaşlarım ile birlikte alanda olacağım Yaşadığım bu güzel şehrin insanları , çok kıymetli hocamız sayın Yılmaz Büyükerşen imzası taşıması ,gittiğim heryerde gururla ESKİŞEHİR diyebilmemdeki en önemli sebeplerdir. Her ne kadar siyaset olarak tanımlansa da, amacım Atatürk’ün  izinde ülkemiz için daima bize açtığı yolda ileri gitmektir. Cumhuriyet Halk Partisi  lideri 13.cumhurbaskani adayi sayin Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yol aldığımız bu seçimde , yaşadığımız şehrin sembolü Yunus Emre’nin dediği gibi ‘gönülleri birleştirmeye geliyoruz’

Birleşerek güçlüyüz, ve birleşerek geliyoruz.

Sedat Devlez kimdir

Sedat Devlez 1988 yılında Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesinde  doğmuştur. Eğitim hayatında ilk, orta ve lise öğrenimini doğduğu ilçede tamamlayan Sedat Devlez üniversite eğitimi için yurt dışını tercih etmiş ve Bulgaristan University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy, Sofia üniversitesinde 2008-2014 yılları arasında mimarlık fakültesinden mezun olup  ve yine aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır. Ülkesine döndüğünde 2015 yılında diploma denkliğini alan Sedat Devlez , o günlerden sonra yurt içi ve yurt dışı projelerde görev yapmış, sonrasında da kendi ofisini açarak Türkiye genelinde başarılı projelere imza atmıştır. 2020 yılında evlenen genç mimar balkan göçmenidir.

2023 yılı  14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerde, 13. Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde TBMM  28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili aday adayı başvurusunu yapmış olan Sedat Devlez , çalışma azmi ve ülke geleceğine katkıda bulunmak için bu yola çıktığını belirtmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.