SAZAK ALPU – MİHALIÇÇIK YOLUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, henüz ihale süreci başlamayan Alpu – Mihalıççık Yolunu meclis gündemine taşıdı.

SAZAK ALPU – MİHALIÇÇIK YOLUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
30 Ocak 2019 Çarşamba 10:38

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, henüz ihale süreci başlamayan Alpu – Mihalıççık Yolunu meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi sundu.  

YOLUN DURUMU BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR
MHP’li Sazak, soru önergesinde “Halen; asfaltlanarak kullanılmakta olan patika yolun, bölünmüş yol olarak yapılması ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaların azalması için elzem bir ihtiyaçtır. Yaklaşık 87 kilometre olarak proje edilen yolun Eskişehir – Alpu arasındaki 39 kilometrelik kısmı 2017 yılında ihale edilmiş ancak Alpu – Mihalıççık arasındaki yolun durumu belirsizliğini korumaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde paylaştığı yol yapım çalışmaları haritasına göre; Alpu – Mihalıççık Yolunun heniz ihale edilmediği ve çalışmalara başlanmadığı görülmektedir.” sözleri ile söz konusu yolun durumunun belirsizliğine dikkat çekti. 

2014 YILINDAN İTİBAREN KAMU YATIRIMLARI KAPSAMINDA
Yolun yapılmasının senelerdir gündemde olmasına rağmen henüz çalışmalara başlanmadığını şu sözlerle açıkladı: “Ayrıca söz konusu yolun yapılması 2014, 2015, 2016 ve 2017 yılı Eskişehir ili kamu yatırımları kapsamında olmasına rağmen 2018 yılı kamu yatırımlarında gözükmemektedir. Geçmiş yılların kamu yatırımlarında projenin 2014 yılında başlayacağı ve 2018 yılında biteceği belirtilmiştir.”
MHP’li Sazak, “Alpu- Mihalıççık arası karayolunun yıllardır hepimizi mağdur eden yapımı konusundaki gecikmenin sebeplerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi olarak sunduk. İnşallah Malıç’tan Eskişehir’e rahatça ve güvenli gideceğimiz günler için yapılması gereken her şeyi yapacağız.” dedi.
MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sayın Mehmet Cahit Turhan’a yönettiği sorular şu şekilde;

1)    Alpu – Mihalıççık Yolunun etüt ve proje çalışmaları yapılmış mıdır? Yapıldıysa etüt ve proje çalışmaları bölünmüş yol olarak mı yapılmıştır?
2)    Projenin ne zaman ihale edilmesi ve yapım çalışmalarının ne zaman başlanması öngörülmektedir?
3)    İl yatırım programlarında 2018 yılında biteceği belirtilen yolun çalışmalarına neden henüz başlanmamıştır?
4)    Eskişehir – Alpu – Mihalıççık Yolu, Eskişehir ili 2018 yılı kamu yatırım programına neden alınmamıştır? 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.