SAADET PARTİSİ’İ ADAYLARINI TANITTI

Saadet Partisi Eskişehir milletvekillerini tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Ateş, Cumhur İttifakı’na seslenerek, “savaşa değil seçimime gidiyoruz, ülkeyi daha fazla kutuplaştırmayın” dedi.

SAADET PARTİSİ’İ ADAYLARINI TANITTI
03 Haziran 2018 Pazar 11:44

Safran Otel’de yapılan tanıtım toplantısına Eskişehir milletvekilleri adaylarının tanıtımını yapan Saadet Partisi’nde, açılış konuşmasını İl Başkanı Kadir Ateş yaptı. Tanıtım toplantısına gelenleri selamlayarak sözlerine başlayan Ateş, “Bilindiği üzere yapılacak olan erken bir seçimin hainlik olduğu ifade edilirken, ani bir kararla erken değil, baskın bir seçim kararı alınması neticesinde ülkemiz seçime gidiyor. Bu kararı alan iktidar ve yanına aldığı ortakları akılları sıra muhalefeti hazırlıksız yakalayarak kendilerine avantaj sağlamak istediler. Önümüze demokratik olmayan imza dayatması koydular. Kendileri 50+1’i bulabilmek için seçim ittifakı yaptılar ve bu seçimi kazanmak için değil, kaybetmemek adına ellerinden ne geliyorsa yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Bunların hepsine eyvallah ancak anlamakta zorluk çektiğimiz ve kabullenemediğimiz bir husus var. O da ülkeyi kamplara ayırmak, ülkeyi kutuplaştıracak eylem ve söylemlerle seçim kazanma hırsı.

KİRLİ OYUNLAR OYNANIYOR

Ülke üzerinde kirli oyunlar oynandığını belirten Ateş, şöyle konuştu; “Ülkemizin saymakta zorlanacağımız kadar çok problemi var. Ancak en önemlisi bu kutuplaşma meselesi. Bu ülke sen ben kavgasından çok çekti. Yine aynı kirli oyunlar maalesef baş göstermiş durumda. Bilindiği üzere 50’li yıllar Menderes dönemiydi. 1955 yılından sonra ülkeyi 2’ye böldüler. İş başındakiler kendi taraftarlarına Vatan Cephesi, muhalefet partisinden yana olanlara Nifak Cephesi demek sureti ile halkımızı ikiye ayırdılar. O günleri hatırlayanlar bilirler devletin radyosundan her gün saat 16:00’dan sonra Vatan Cephesine katılanlar okunurdu. Camiler, kahvehaneler ayrıldı ve halkımızın arasına düşmanlık tohumları ekildi. Daha sonra ülkenin normalleşmesi için Rahmetli Erbakan hocamın Milli Selamet Partisi ile Ecevit’in genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi koalisyonla hükümete geldi ve ülkemize birçok hayırlı hizmetlerde bulundular. Ağır Sanayi hamlesi o günlerde başlatıldı. İmam Hatip Okullarına, lise hüviyeti kazandırılarak, Polis Okullarına ve Üniversitelere gitmelerinin önü açıldı. Bu süreçten sonra ülkede tam kalkınma hamlesi başlatılmışken sağ-sol kavgası başlatıldı. Bunun neticesini hepimiz biliyoruz. 90’lı yıllara gelindiğinde Alevi-Sünni, Laik - Anti laik kavramları ile milletimiz ayrıştırılmaya çalışıldı. Erbakan Hocamızın Başbakanlığı döneminde her anlamda bir kalkınma hamlesi başlamışken bu ayrıştırma çalışmaları neticesinde, ülkenin istikrarı ve kalkınması bir kez daha önlenmiş oldu. Şimdilerde aynı film tekrar vizyona girercesine, kendilerine Cumhur İttifakı diyenler, karşı taraf olan partilerin kurdukları ittifak grubuna diyorlar ki “şer ittifakı”

"SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİDİYORUZ"

Cumhur İttifakı’nın seçimi savaş olarak gördüğünün altını çizen Ateş, “Birkaç yıldır zaten kendileri gibi düşünmeyen ve eleştirenlere Fetöcü, PKK’lı - hatta vatan haini gibi yakıştırmalarla insanımızı karpuz gibi ortasından ikiye bölercesine yaftalayanlar, şimdilerde seçim savaşına giriyoruz laflarıyla insanımız birbirine karşı kamplaştırılmaktadır. Yahu kardeşim! Etmeyin eylemeyin. Biz bu filmi daha önce iki kere yaşadık, seçimler savaş değil, demokratik bir yarıştır. Böyle bir anlayış ve idare, sonunda milletimizin başına çok kötü belalar getiriyor, ikide bir zaten demiyor mu AKP yönetimi “beka sorunumuz var” diye. Beka sorunu varsa çare, milleti birlik ve beraberlikte toplamaktır. “Benden taraf olanlar milli ve yerli ittifak, karşı tarafa da şer ittifakı” demek milleti birbirine karşı kışkırtmaktır. Bu ülke etnik kamplaşmadan, mezhep çatışmasından, inanç farklılıklarından, yaşam tarzlarından ötürü ayrıştırılmasın. Rahmetli Erbakan Hocam 1996 yılında Refah-Yol hükümetini kurmadan önce o günkü partilerle tek tek görüşmüştü. Bu görüşmeler neticesinde şöyle bir ifade kullanmıştı: “Bizim herkesle görüşmemiz çok önemli, ülkemizin normalleşmeye ihtiyacı var. Bu görüşmeler bunu sağlayacak ülkenin normalleşmesi bizim hükümet kurmamızdan çok daha önemli” Evet, biz hocamızın bağlıları olarak bu günde aynı noktadayız. Biz ülkemizin kutuplaşmasının kamplaşmasının karşısındayız. Farklı düşünceler, farklı fikirler ülke menfaatleri için bir araya gelmeli ve geldikte. İktidarın sık sık kullandığı ama kendisinin bir türlü birlikte hareket etmekten vazgeçmediği dış güçlere karşı, ülkemizin, milletimizin menfaati için bir ittifak içinde bu seçimlere gireceğiz. Benden olan ve benimle yürüyen iyi, diğerleri kötü anlayışına karşıyız. Ülkemizin yeniden barış ve kardeşlik ortamına dönmesi için Millet İttifakı’nın içinde her kesimi kucaklayan bir anlayışla ülkemizin problemlerini çözmek istiyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanı adayımız Bilge başkan Temel Karamollaoğlu ve Saadet partisi Milletvekili Adaylarımızla Ülkemize hizmet etmeye hazırız. Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya hedefimize ulaşmak için adaylarımızla çalınmadık kapı, sıkılmadık el ve ulaşılmadık kesim kalmasın diye gece gündüz çalışıp başarma azmindeyiz. Son söz olarak “geleceğin için değiştir” diyor, hepinize saygılar sunuyorum”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.