SAADET PARTİSİ PROJELERİNİ ANLATTI

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Baştürk, seçimi kazanması halinde hayata geçirilecek projelerini basına tanıttı.

SAADET PARTİSİ PROJELERİNİ ANLATTI
11 Mart 2019 Pazartesi 14:00

Baştürk, yönetim, şehir ve yaşam, temiz ve kullanılabilir su, eğitim, kültür ve sanat, öğrenci, gençlik ve spor, kadın, aile ve çocuk, çevre ve canlılar başlığı altında 52 projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. Adil bir yönetim anlayışını hakin kılacaklarını belirten Baştürk para, personel ve planlama hususunda ciddi ve kararlı adımlar atacaklarını dile getirerek, ilk iş olarak denk bütçe yapıp kaçakları önleyeceklerini kaydetti.

-Savurganlığa son-

İsaf ve savurganlığa, partizanlığa, yap-boz işlere son vereceklerini aktaran Baştürk, adil, hakkaniyete dayalı insan kaynakları yönetimi ile planlamaya vurgu yaptı.

-Şeffaf belediyecilik-

Şeffaf belediyeciliğe dikkat çeken Baştürk, “Yapılan bütün hizmetlerin halkın önünde şeffaf bir biçimde yapılması sağlanacaktır. Bunun için belediye meclis tutanakları, komisyon kararları kamuoyu ile paylaşılacak, ihaleler şeffaf yapılacak ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır” dedi.

-Katılımcı yönetim -

Hizmette ve atamada partizanlık ve ayrımcılık yapmayacaklarını ifade eden Baştürk, Eskişehir’de çatışma yerine diyalogu esas alan barış ve huzur siyasetini hakim kılacaklarını, katılımcı bir yönetim anlayışıyla Eskişehir’i ve Eskişehirlileri yöneteceklerini söyledi.

-Sosyal konut-

Kentsel dönüşüm projelerine de değinen Baştürk, “Biz kentsel dönüşümü rant kapısı görmeden, mahalle dokusunu bozmadan ve insanları borç yükünün altına sokmadan, yerlerinden, yurtlarından etmeden Eskişehirlilerle birlikte yapacağız. Eskişehir’in uygun yerlerinde rezerv alanları oluşturularak altyapı ve ulaşım sorunu önceden çözülmüş alanlarda, TOKİ’den daha ucuz ve daha sağlıklı sosyal konut projeleri hayata geçirilecek” diye konuştu.

-Trafik ve otopark-

Trafik ve otopark sorununa ilişkin de konuşan Baştürk, şehrin sorunlu 12 kavşağında akıcı trafiğin sağlanması için  iyi bir planlama yaparak kararlı adımlar atacaklarını belirtti.  Baştürk, Eskişehir’de trafik akışını rahatlatmak için ‘akıllı sinyalizasyon sistemi’ kuracaklarını söyleyerek Eskişehir’e modern üst geçitler ve akıllı otoparklar kazandıracaklarını kaydetti.

-Temiz ve kullanılabilir su-

Temiz ve içilebilir şebeke suyu projesi kapsamında alternatif su kaynaklarını Eskişehir’e ulaştırarak, Eskişehir’in Porsuk Barajı ile bağlantısını tamamen kesmeyi hedeflediklerini aktardı. Baştürk ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ancak sürekli engellenen Ilıca Barajı’nı da Kalabak suyuna dahil edeceklerini belirtti.

-Termal sağlık merkezleri-

Baştürk, termal enerji kaynaklarına sahip Eskişehir’de termal ve doğal tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunarak, bölgenin kalkınmasını ve istihdamını güçlendireceklerini belirtti.

-10 bin kişiye istihdam-

Alpu Ovası’nda yapmayı planladıkları tarım ve hayvancılık kenti projesi ile yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam edeceklerini ifade eden Baştürk, yem üreticiliği, tarım alanları ıslahı, toprak analiz laboratuarı, besi hayvancılığı, et entegre tesisleri ve halk et projelerini hayata geçireceklerini söyledi. 

-Evlenecek gençlere yardım-

Çeyiz ve nakdi yardımlarla evlenecek olan gençlerin yanında olacaklarını belirten Baştürk, yoksulluk sınırı altındaki gelir grubundaki evlenecek çiftlere ayni yardımların yanı sıra, 2500 TL nakdi yardımda bulunacaklarını belirtti.

-Saadetkart-

Hayırseverlerden alınacak ayni ve nakdi yardımların kayıt altına alınacağını, muhtaç olanlara gıda, giyim, kırtasiye ve temizlik giderlerini karşılamaları için ‘Saadetkart’ verileceğini açıklayan Baştürk, ‘gençsaadetkart’ ile de 25 yaş altı tüm gençlere toplu taşımada, kültür ve sanat etkinliklerinden yüzde 35 indirimli faydalanmalarının sağlanacağını söyledi.

-Şehir kütüphanesi-

Baştürk, merkez ilçeler dışındaki ilçeleri de kapsayacak şekilde bir ‘şehir kütüphanesi sistemi’ oluşturacaklarını ifade etti.

-Burs yardımı-

Baştürk, Eskişehir’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinden bölüm birincilerine ve dar gelirli öğrencilerinden 2,5 ve üzeri not ortalaması olan öğrencilere burs sağlayacaklarını söyledi.

-Termik santrali istemiyoruz-

Alternatif ve yenilenebilir enerji projelerine de değinen Baştürk, Alpu’da yapılması planlanan kömürlü termik santralinin faaliyete geçmemesi için çalışacakların ifade etti. Baştürk, “ Sadece bir termik santralin kapasitesinin yüzde 10 artırılması ile elde edebilecek bir enerji için hem daha fazla harcamaya hem de Alpu Ovası’nın bereketli topraklarının olmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.