Saadet Partili İsmail Satekin: Rakamlar toplumun sabrını ve tahammülünü zorlamaktadır

Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Satekin, ülkenin yeni yıla büyük sorunlarla girdiğini belirterek, “ Ülkemizde işsizlik %14 gibi yaklaşık 5 milyon insanı ilgilendiren ve umutlarını yok eden bir boyuta ulaşmıştır. Bu rakamlar toplumun sabrını ve tahammülünü zorlamaktadır.” diye konuştu.

Saadet Partili İsmail Satekin: Rakamlar toplumun sabrını ve tahammülünü zorlamaktadır
05 Ocak 2020 Pazar 13:53

Saadet Parti Eskişehir il Teşkilatı’nın haftalık basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Satekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Kıymetli Eskişehirliler hepinizin bildiği gibi, ülkemiz yeni bir yıla büyük sorunlarla ağır yüklerle girmiştir. Maalesef, pembe tablolar çizilerek, rakamlarla oynanarak bu karsı karsıya olduğumuz işsizlik, enflasyon ve diğer sosyal problemlerimizin üstü örtülmek istenmiştir.

Ülkemizde işsizlik %14 gibi yaklaşık 5 milyon insanı ilgilendiren ve umutlarını yok eden bir boyuta ulaşmıştır. Bu rakamlar toplumun sabrını ve tahammülünü zorlamaktadır. Bu grubun dışında, birde 2324 TL gibi bir rakama mahkûm edilen asgari ücretli kitle vardır. Aralık ayında yoksulluk sınırının 7044 TL olarak açıklanması bahsettiğim bu iki kitlenin ne kadar zorda olduğunu bize anlatmaktadır.

Birkaç büyük projeden bahsederek ülkenin ve milletin büyük bir bölümü yok sayılamaz. Düzen adil düzen olmalıdır. Projeler üretime dönük, işsizliği azaltan nitelikte olmalıdır. Ayrıca, yatırımlar adil bir şekilde, ülkenin bütün bölgelerine ve illerine dağıtılmalıdır. Yatırımların belli bölgelerde ve rant çevrelerinde toplanması büyük bir adaletsizliktir. Enflasyon % 11,9 olarak açıklanmıştır. Elektrik, doğalgaz, gıda ve birçok kalemde, yerelde de su fiyatları düşünüldüğünde enflasyonun çok daha yüksek olduğu aşikardır.

 İşsizliğin başka bir temel sebebi de eğitim sistemidir.  Öğretmenlerimizin öğrencileri zamanında meslek eğitimine yönlendirememesi de işsiz gençlerin sayısını arttırmaktadır.

 İktidar seçim kazanma ekonomisinden vazgeçip gerçekçi politikalar uygulamalıdır.

Saadet Partisi olarak milletin parası yine milletin evlatlarının istikbali için harcanmalı, imkanlar ve projeler adil dağıtılmalıdır diyoruz.

     

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.