Saadet Partili Arduç: İnşaallah, Brunson kahraman ilan edilmez

Haftalık olağan basın toplantısında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Hasan Arduç, Sonuç olarak “ABD’nin Papazı” serbest. İnşaallah, Brunson kahraman ilan edilmez” dedi.

Saadet Partili Arduç: İnşaallah, Brunson kahraman ilan edilmez
14 Ekim 2018 Pazar 14:17

Haftalık Basın toplantısında Rahip Brunson ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi seçim işleri Başkanı Hasan Arduç kararın skandal olduğunu belirterek şöyle konuştu:

            Bilindiği üzere gündemin önemli isimlerinden Brunson serbest bırakıldı. Kararı nereden alırsanız alın tam bir hukuk skandalı. Saadet Partisi olarak bu dava ile ilgili olarak “Eğer bir suç söz konusu ise mutlaka yargılanmalı ve cezasını çekmeli” ifadelerini kullandık. Yargılamanın şeffaf yapılması ve baskılara boyun eğilmemesi şartıyla İktidarın yanında olduğumuzu dile getirdik. Sonuç olarak “ABD’nin Papazı” serbest. İnşaallah, Brunson kahraman ilan edilmez. Mesele bir oldu, bittiye getirilemez. Başta ifade değiştiren tanıklar olmak üzere davaya bakan Hakim ve Savcılar ile bunları değiştiren HSK yetkilileri hakkında gerekli soruşturmalar yapılmalıdır. Bu soruşturmalar şeffaf ve adil olmalıdır. Aksi takdirde Brunson kararı hukuka ve FETÖ ile mücadeleye olan inancı sarsacaktır.

Vicdanı incitti

Verilen karar kamuoyu vicdanını incitti. Hapishanelerde, masum olduğu halde yatan binlerce insan var. KHK ile ihraç edilen nice mağdurlar var. 19 yıl önce yaşanmış ve Tarihimizde kara bir leke olarak anılan 28 Şubat, yargılandı ve suçlu bulundu. 28 Şubat’ı gerçekleştirenler müebbet ceza alıp serbest bırakıldı. Ama 28 Şubat’ın cezalandırdığı nice suçsuz insan hala cezaevlerinde. Bu insanların serbest kalması için illa Trump tarafından tweetler mi atılmalı? Merkel tarafından üst düzey görüşmeler mi yapılmalı? Putin veya her hangi bir emperyal devlet başkanı ricalarda bulunmalı?

“Devletimizin zora düşmesini istemeyiz”

Devletimizin zora düşmesini asla istemeyiz. Hele misyoner bir papaz üzerinden, Ülkemize ders verilmesini asla kabul edemeyiz. Bizim istediğimiz adalettir. Bizim istediğimiz Devletimize, Vatanımıza alenen kast edenlerin mahkemelerinin sürekli uzatılması değil, hak ettikleri cezayı bir an evvel almalarıdır. Bizim istediğimiz KHK ile ihraç edilip, yargılama sonucu berat edenlerin görevlerine iade edilmesidir. Bizim istediğimiz suçsuz yere cezaevlerinde yatanların serbest kalmasıdır. Bizim istediğimiz 28 Şubat’ın karanlık günlerinde, türlü iftira ve uydurma suçlarla ceza alan masun insanların serbest bırakılmasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.