Saadet Partili Ahmet Gülen: Toplumu çürüten pek çok israf EYT maliyetinden daha mı azdır?

Saadet Partisi Tepebaşı ilçe Yatırım ve Kalkınma Başkanı Ahmet Gülen EYT’lileri gündeme taşıdı. Gülen “ekonomik kriz ortamında EYT mağdurlarının haklarından vazgeçmelerini istemek doğru değildir.” diye konuştu.

Saadet Partili Ahmet Gülen:  Toplumu çürüten pek çok israf EYT maliyetinden daha mı azdır?
20 Kasım 2019 Çarşamba 14:22

Gülen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Ekonomik kriz ortamında EYT mağdurlarının haklarından vazgeçmelerini istemek doğru değildir. İtibardan tasarruf edilmezken, ekonomik kriz yok mudur? Belediyeler borç batağında olmalarına rağmen israfa devam ederken kriz neden akıllara gelmiyor. Toplumu çürüten pek çok israf EYT maliyetinden daha mı azdır? Ayrıca israfın geri dönüşü yok iken, EYT sorunun giderilmesi pek çok katma değer kazandıracaktır. Mesela piyasalara para girişi olacak ekonominin çarkı nispeten dönecektir. Borçlar ödenecek ve toplumsal barış kısmen sağlanacaktır. Belli bir oranda da olsa, oluşan iyimser tablo üretimi canlandıracaktır. Ayrıca, EYT mağdurları emekli olduktan sonra önemli bir kısmı çalışmayacak ve işsiz olanlar için iş sahası açılmış olacaktır. İstihdam artışı olacak ve yeni bir para girişi mümkün olacaktır. Meseleye bu açıdan yaklaşılırsa, kazancın maliyetten çok olduğu görülecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.