REYSAŞ’taki işten çıkarmalara dikkat çeken Saadet Partisi: BU ALLAH’TAN REVA MI?

Haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Seçim işleri Başkanı Hasan Arduç, Dünya ve ülke genelinde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekerek Raysaş AŞ tarafından işten çıkartılan işçileri gündeme taşıdı.

REYSAŞ’taki işten çıkarmalara dikkat çeken Saadet Partisi: BU ALLAH’TAN REVA MI?
09 Aralık 2018 Pazar 11:56

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü hatırlatarak sözlerine başlayan Arduç şöyle konuştu:

            10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Muhtemelen yarın, siyasi partiler, bürokratlar, belediye başkanları, kanaat önderleri, sosyal medya fenomenleri şaşalı kutlama mesajları yayımlayacak. Sonra 11 Aralık olacak ve kutlama mesajlarda kalacak. Tüm dünyada İnsan hak ve özgürlüklerine dönük ihlaller devam edecek. En gelişmişinden en geri kalmışına kadar ihlaller sürecek. Mesela, Tüv Türk Reysaş AŞ çalışanları Nakliyat–İş Sendikası kapsamında greve çıktılar. Sebep sendikalı olan işçilerin işten çıkarılması. Bu Allah’tan reva mıdır? Zaten ekonomik olarak zor günler geçiren Ülkemizde, sırf sendikalı oldukları gerekçesi ile işten çıkartılması ya da istifaya zorlanmaları doğru değildir. Hem de Dünya İnsan Hakları Günü’nde. Bu hatadan dönülmediği takdirde, yayımlanan tüm kutlama mesajları boştur, anlamsızdır, hükümsüzdür… Zorla işlerinden edilen tüm işçilerin yanındayız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musaffet oktay - 5 yıl önce
Bu ülkede hizmetten siyaset ötesi siyasetten mazlumlarin gariplerin yani bu ulkenin gercek sahiplerinin bir partisi varsa oda SAADET tir.
Avatar
Mevlüt - 5 yıl önce
Hak hakkı için mücadele eden hak eden işçinin olacak as artık bu haksızlık karşısında dik durulmalıdır işçiler haklarını aradılar sendikaya üye oldular diye işinden edilmemelidir.
Avatar
Yetiş hizir - 5 yıl önce
Iscinin mazlumun emekcinin yaninda olan gelecegin de umididir...