PANDEMİ BAHANE EDİLİYOR

“Yaşamak İstiyoruz” kampanyasını Eskişehir’de duyurmak için basın açıklaması yapmak isteyen Halk Evi üyeleri gözaltına alınmıştı. Bugün bir basın açıklaması yapan Eskişehir Halkevi yönetimi, “Ülke çapında Halkevlerinin başlattığı “Yaşamak İstiyoruz” kampanyasını Eskişehir halkına duyurmak için yapacağımız basın açıklaması sert bir şekilde engellendi. Halkevi sokağını abluka altına alan, Doktorlar Caddesi’nde 4 üyemizi ve Kanatlı İş Merkezi önünde 5 üyemizi hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına alan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü açıkça suç işlemiştir.” dedi.

PANDEMİ BAHANE EDİLİYOR
26 Ekim 2020 Pazartesi 14:45

Eskişehir Halkevi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Eskişehir Valiliği yasağını gerekçe gösteren Eskişehir kolluk güçleri;maske ve mesafe şartlarını sağlayan basın açıklamalarına bir yasak getirilmemiş olduğu halde hem genelgeye hem Valilik önlemlerine aykırı davranmış, ifade ve toplanma özgürlüğümüzü çiğnemiştir” denild.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yoksulluğun, işsizliğin, yolsuzluğun, zulmün, doğa ve çevre düşmanlığının simgesi olan AKP iktidarı dün Eskişehir’de halk düşmanı yüzünü bir kez daha gösterdi.

Ülke çapında Halkevlerinin başlattığı “Yaşamak İstiyoruz” kampanyasını Eskişehir halkına duyurmak için yapacağımız basın açıklaması sert bir şekilde engellendi.Halkevi sokağını abluka altına alan, Doktorlar Caddesi’nde 4 üyemizi ve Kanatlı İş Merkezi önünde 5 üyemizi hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına alan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü açıkça suç işlemiştir.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Eskişehir Valiliği yasağını gerekçe gösteren Eskişehir kolluk güçleri;maske ve mesafe şartlarını sağlayan basın açıklamalarınabir yasak getirilmemiş olduğu halde hem genelgeye hem Valilik önlemlerine aykırı davranmış, ifade ve toplanma özgürlüğümüzü çiğnemiştir. Hele dün yüzlerce polis ile Doktorlar Caddesi’nde gerekli güvenlik önlemlerini aldığını ileri süren Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, o saatlerde Covid-19 virüsünün etkileşimini arttırmış, zaten önü alınamayan salgının Eskişehir’in o bölgesinde de yayılmasına yol açan tasarruflarda bulunmuştur.

Hepimiz biliyoruz ki AKP hükümetinin pandemi ile mücadele etme niyeti ve yeterliliği yoktur. Covid-19 pandemisi, AKP baskısının ve zulmünün bir bahanesine dönüşmüştür. Covid-19 salgını bugün kontrolden çıkmıştır, verilen vaka ve ölüm sayıları yalandır. Bırakın test yapmayı, bir grip aşısını dahi riskli gruplara yapmayı tercih etmeyen, halka ücretsiz maske temin etmeyen bir siyaset tercihi bütünüyle iflas etmiştir.

AKP siyaseti bütünüyle patronların güdümünde hizmet vermektedir ve işçi sınıfını pandemi yangınının ortasına sürmüştür. Maliye ve Hazine yönetiminin komik sayılacak yeni ekonomik paketleri dikiş tutmamaktadır. Uygulanan yanlış politikalar halkın alım gücünü sıfırlamıştır. Sırtını iktidara yaslayan mutlu küçük bir azınlık dışında halkımız yoksullaşmıştır. Adaletsizlik; hükümetin temel ilkesi olmuş ve tetikçi hale getirdiği hakim ve savcılar üzerinden yüksek mahkeme kararlarını tanımadıkları yeni bir hukuk sistemi kurulmuştur.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da Genel Başkanımız, MYK ve GYK üyelerimizin de bulunduğu 26 kişiyi; dün İzmir’de 17 ve Eskişehir’de 9 üyemizi gözaltına alan iktidarın bu şiddet gösterisi; AKP hükümetinin çaresizliğinin, tükenmişliğinin ve Türkiye’yi yönetemiyor olmasının fotoğrafları olarak kayda geçmiştir.

Dün İstanbul ve Aksaray’da yüzlerce cihatçı selefi çete üyesinin yürüyüşünü destekleyen ve izleyen, dilediği yerde ve zamanda miting yapan, İstanbul’da zorla kurdurduğu ikinci baro için yüzlerce avukatı bir kongre merkezinde toplayan iktidarın ikiyüzlü pandemi yönetimini teşhir etmeye devam edeceğiz.

Toplumsal desteği azalan AKP hükümeti muhalefeti ezmenin ve halkın tepkisini bastırmanın bir yolu olarak pandemi bahanesine can simidi gibi sarılmıştır.Yasaklamanın, kapatmanın, tutuklamanın, kayyım atamanın artık iktidara zerre yarar getiremeyeceği tarihsel zamanlardan geçiyoruz. Halkımızın yanında emek, adalet, demokrasi ve barış mücadelesi vermeye devam edeceğiz.

Halkevleri olarak insanca yaşamak ve güvenceli çalışmak için milyonlarca yurttaşımızın haklı haykırışını her yerde duyuracağız. Sokakta, okul önlerinde, fabrika kapılarında, hastane kuyruklarında, kent meydanlarında kürsümüzü kuracak ve sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.