PANCAR ÇİFTÇİSİNİN KOTA CEZALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Alpu ilçesinde dinlediği pancar üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

PANCAR ÇİFTÇİSİNİN KOTA CEZALARI MECLİS GÜNDEMİNDE
20 Şubat 2019 Çarşamba 13:55

Kotalarını dolduramadığı için ceza kesilen pancar üreticilerini Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getiren Çakırözer, “ Bu yıl ülkemizin birçok bölgesinde doğal afetler, kuraklık, iklim değişikliği ve bitkisel hastalıklar nedeniyle on binlerce pancar çiftçisi üretim kotalarını dolduramadı. Kotasını dolduramayan pancar üreticilerine Şeker Kurumu tarafından şeker fabrikalarına eksik pancar teslim ettikleri için para cezaları kesildi. Sadece Eskişehir'de bin 500 çiftçimize 3,5 milyon lira kota cezası kesildi” dedi.

Kota cezaları affedilmeli

Kütahya'da, Konya'da, Afyon'da, Karaman'da ve daha birçok yerde binlerce çiftçiye milyonlarca liralık ceza kesildiğini belirten Çakırözer, “ Kotayı tutturamayan üreticilere ceza kesilmiş olması zorda olan köylüyü daha da içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur. Bu cezalar zaten boğazına kadar borç içindeki çiftçimizi âdeta canından bezdirdi.Yandaşın, müteahhitin borçlarını erteleyen, affeden iktidar çiftçimizin hem kota sınırını kaldırmalı hem de kotalardan kaynaklı borçları affetmeli. On binlerce pancar çiftçisinin hayatını olumsuz etkileyen bu cezaların affedilmesi için Şeker Kurumuna ve bağlı olduğu bakanlığa buradan çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.