ÖZKAR: KIRSALDA EN AZ 8 İLÇEYİ KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ

CHP İl Başkanı Sinan Özkar, partililere seslendi, 2019 seçimlerine yönelik ‘çok çalışmayız’ mesajı verdi. CHP Milletvekillerinden Çakırözer, hukuk devleti vurgusu yaparken, Yüksel ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptı…

ÖZKAR: KIRSALDA EN AZ 8 İLÇEYİ KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ
25 Mart 2018 Pazar 16:46

“2014’te, 380 oy ile 4 ilçede seçim kaybettik”

Kırsalda en az 8 ilçede seçim kazanmayı hedeflediklerini söyleyen Özkar, “Yerel seçimlere 1 yıl var. Genel seçimlere ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılmasına 1,5 yıl var. Zaman dar. Bizim verimli çalışabileceğimiz 8 aylık bir dönem var. Bunu değerlendirebilmemiz gerekiyor. Yönetim Kurulu içerisinde, özellikle kırsal ilçelerimizde faaliyetleri yürütmek üzere her bir il yönetim kurulu üyesinin paydaşlığında çalışma grupları oluşturduk. Kırsaldaki ilçelerde biliyorsunuz zamana, çalışmaya ve gayrete ihtiyacımız var. Kırsalda 2014 seçimlerinde toplamda 380 oy ile 4 ilçede seçim kaybettik. Bunu bilmemiz ve buna göre hareket etmemiz gerekiyor. Elbette bu açığı kapatmak için o gayreti gösteriyoruz. Hedefimiz bu dönem kırsaldaki en az 8 ilçede seçim kazanmak. Hesabımızı yapıyoruz. Bu potansiyel var. O yüzden bizi bizzat kendi yanlarında, kendi evlerinde, kendilerine ait olan mekanlarda görmek istiyorlar. Bugüne kadar yaptığımız gezilerde, özellikle kırsalda bizden iş isteyen, aş isteyen yok. Sadece halinin hatırının sorulması, kendisiyle kendi sorunlarının paylaşılmasını istiyorlar. Çünkü kırsaldaki insan o hale gelmiş ki. İşsizlik had safhada. Üretici ürettiğinden para kazanmıyor. Tarım dibe vurmuş. Akrabalarımızı, komşularımızı, tanıdıklarımızı ikna edeceğiz” dedi. 

“Alpu Ovası’nda çadır kuracağız”

Eskişehir’e kurulması planlanan termik santrale karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak Alpu Ovası’na çadır kuracaklarını açıklayan Özkar, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Alpu Ovası’nda, termik santralin yapılacağı yere çadır kuracağız ve orayı terk etmeyeceğiz. Nasıl ki vatan toprağı terk edilmezse, orada bizim vatan toprağımız. Elden gitmesine müsaade etmemek için biz o vatan toprağının üzerine çadırlarımızı kuracağız ve o vatan toprağını terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, Eskişehir’e geliyor

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine karşı Şeker-İş Sendikası tarafından başlatılan imza kampanyasına parti olarak destek verdiklerini açıklayan Özkar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’nın ve bazı milletvekillerinin 29 Mart’ta Eskişehir’e geleceklerini duyurdu.  Özkar, Ankara’dan gelecek heyetin, Eskişehir’de şeker fabrikalarının satışına ilişkin basın açıklaması gerçekleştireceklerini söyledi.

İl Danışma Kurulu 15 Nisan’da

İl Danışma Kurulu toplantısının 15 Nisan’da gerçekleşeceğini açıklayan Özkar, “Önümüzdeki ayın 15’inde il danışma kurulunu toplayacağız. İl danışma kurulunda sistematik bir çalışmanın planlamasını yapacağız. O sistematik planlamadan sonra yapacağımız ilk iş, sahada yapacağımız çalışmalar ilgili eğitim çalışması. Hem parti içi sandık çevresi örgütlenmesi eğitimini birlikte götüreceğiz hem de sahada yapılacak çalışmalarla ilgili o alanda olmasa bile konunun uzmanlarıyla birlikte partilimiz o eğitimi alacak” dedi.

“İttifak yasası kirli ve şaibeli”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. İttifak yasasıyla ilgili konuşan Çakırözer, yasanın kirli ve şaibeli olduğunu, adaletsiz ve eşitlik içermediğini söyledi. İlçelere yaptığı ziyaretlere de değinen Çakırözer, kırsalın termik santrale tepkili olduğunu ve santrali istemediğini ifade etti.

Yüksel, iktidar partisi vekillerini Eskişehirlilere şikayet etti

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, termik santralin yapılıp, yapılmayacağına karar verecek olanın iktidar olduğunu belirterek “Bu iktidarın Eskişehir’de üç tane milletvekili var. Biri Genel Başkan Yardımcısı… Benim termik santralle ilgili söyleyeceğim tek bir şey var. Eğer bu bahsettiğim iktidar partisinin yöneticileri gerçekten Eskişehirlilerse, gerçekten Eskişehirlileri seviyorlarsa, menfaatini düşünüyorlarsa kendi ikballerini düşünmeyecekler, çıkacaklar adam gibi, delikanlı gibi buna karşı duracaklar. Eğer buna karşı durmuyorlarsa ben kendi adıma söylüyorum; ‘benim hakkım onlara helal olmasın.’ Onları Eskişehir halkına şikayet ediyorum” dedi. 

Türkeş mezarında ters dönmüştür”

MHP’nin, AK Parti ile kurduğu ittifak için “MHP, AKP’ye iltica etti” ifadelerini kullanan Yüksel, konuşmasında şunları kaydetti: “Tayyip Erdoğan bu seçimi kaybedeceğini biliyor. O yüzden yüzde 4’lük, yüzde 5’lik ahı gitmiş vahı kalmış bir MHP ile ittifak peşinde koşuyor. O yüzden yüzde 1’lik Saadet Partisi’nin arkasında dolaşıyor. Ortada MHP diye bir parti mi var. Devlet Bahçeli sabah akşam ağzından zehir saçarak, adeta AKP Genel Başkan Yardımcısı gibi… MHP, AKP’ye iltica etti. 10 tane,20 tane milletvekilliği koparabilmek için her türlü değerinden vazgeçti. Türkeş mezarında ters dönmüştür. Tayyip Erdoğan seçimi kaybetti, bunun farkında ama bizim de bu seçimi kazandığımızı anlamamız gerekiyor. Ona göre davranmamız gerekiyor. Bakın geçtiğimiz referandumda Türkiye’deki 175 bin sandığın 25 bininde sandık görevlimiz yok. Parti üyelerimizin, görevli olduğu sandıklarda CHP’ye sıfır oy çıkıyor.”

“Aramızdaki çekişmeleri heybeye atacağız…”

2019 seçimlerine dikkat çeken Yüksel, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yüksel, yerel seçimlerde başarılı olabilmek için tek yumruk olunması gerektiğine vurgu yaparak, “Önümüzdeki seçimlerde 175 bin sandık…1 milyon 200 bin üyemiz var bizim. Görevli olalım ya da olmayalım, sandık görevlisi ya da müşahidi olalım ya da olmayalım bir gün sabah 7’den akşam 5’e kadar sandıklarda nöbet tutmamız gerekiyor. Yarın, bir gün çoluğumuzun, çocuğumuzun yüzüne bakabilmek için üstümüze düşen görevi yapmamız gerekiyor. Bizim yerel seçimlerde başarılı olabilmemizin tek bir yolu var. Tek yumruk olmak. Aramızdaki her türlü çekişmeyi heybeye atacağız, önümüzdeki seçimlerde Büyükşehir’i, Odunpazarı’nı, Tepebaşını ve en az kırsalda 6, 7 ilçeyi alacağız, ondan sonra istediğimiz kadar kavga edelim. Ama her türlü çekişmeyi heybemize koymamız lazım. Bunun hesabını yarın herhangi bir belediyeyi AKP’ye kaptırırsak hiç kimseye veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.