Özgür Özel: Belediye Başkanlarımızın gözü dolar kurunda

CHP Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel’in bir dizi ziyaret için Eskişehir’e geldi. Mahmudiye Belediyesi tarafından yapılan kapalı pazar yerinin açılışında konuşan Özel, “Artık erken seçim değil, derhal seçim zarurettir. Cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne. Biz sandığı bekliyoruz vatandaş sandığı bekliyor. Eskişehirliler oyları verirseniz bu iktidarı değiştirişiniz. Değiştirirseniz Türkiye’nin makûs talihine el koyarsanız. Seçimden sonra Türkiye’nin önü açıktır. Atatürk’ün partisinin iktidarında yüzünüzün güleceği sözünü veriyoruz. “ diye konuştu.

Özgür Özel: Belediye Başkanlarımızın gözü dolar kurunda
25 Kasım 2021 Perşembe 13:32

Eskişehir’in ülkeye belediyecilik dersi verdiğini belirterek sözlerine başlayan Özel, “Yılmaz hoca önderliğin de Türkiye’ye belediyecilik örneği veriyor. Oyu verecek vatandaş genel başkanımızın vaatlerine bakacak elbet. Ve bir şeye daha bakacak CHP gelince nasıl yönetecek diye bakacak. Mahmudiyeyi, Odunpazarı’nı, Tepebaşı’nı ve diğer ilçeleri nasıl ve Eskişehir büyükşehiri yönetiyorsak Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz. Çarçur etmeden, israf etmeden… Eskişehirlileri genel iktidarı da CHP’ye vermeye karar verdiler. Buna emeği geçen başta Yılmaz hocamız olmak üzere tüm başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. 2. 7 milyon gibi büyükşehirlerde daire satın alınmayacak fiyata böyle bir yeri kazandırdığı için Mahmudiye belediye başkanımızı kutluyoruz. Türkiye de rakamlarda konuşmak bugünlerde çok kolay değil. Başkanlarımıza bakıyorum gözleri hep dolar kurunda. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti aslında her birisinin öz evladı olması zorunda olan belediyelere üvey evlat muamelesi yapıyor. Belediye başka partidense ona üvey evlat muamelesi yapıyor. Ama başkanlarımız verdiği sözleri tutmak için dış kaynaklara başvuruyor, kredi alıyorlar ve bu iktidarın zorladığı şekilde dövizle borçlanıyorlar” dedi.

Üstünü hazine ödesin

Kur artışından dolayı belediyelerin ciddi anlamda bir borç yükü altına girdiğini belirten Özel, “Ülkeyi yöneten kişi dünyadaki bütün ekonomistlerin dediği gibi “iyi yönetirsen faiz düşer yerine” ben suni olarak faizi düşürürüm politikasını sürdürdüğünden o faizi düşürdükçe dolar fırlıyor. Verin bu yetkiyi kardeşimize dolar nasıl düşecek diyen, Recep Tayyip Erdoğan 4 lira 20 kuruştan aldığı doları 13 liraya kadar çıkardı. Ve aslında dolar değil, onun karşısındaki Türk lirası değer kaybediyor. Bu kötü yönetimden ülkeyi yönetenler sorumlu. Buradan çağrıda bulunuyoruz; hem bizim belediyelerimize, hem Türkiye’deki belediyeleri geçen sene yılsonunda belirlediğiniz kur neyse borçları oradan biz ödeyelim. Ancak üstünü hazinenin üstlenmesi gerekir. Aksi durum vatandaşı cezalandırmaktır. Aksi durum kendi beceriksizliğini vatandaşa ödetmek anlamına gelecektir” diye konuştu.

Derhal seçim

İktidara yüklenmeyi sürdüren Özel konuşmasını şu şekilde sürdürü: Bu ülkede maalesef ülkeyi yöneten kişi bu ülkenin kurucu idaresine kurucu babalarına karşı husumeti her kürsüye çıktığında ifade etti. Gün oldu dedi ki, “bu ülke geçmişte ekmeği karne ile aldı. Şekeri karne ile aldı. İstediğiniz kadar alamıyordunuz” dedi. O günler ikinci dünya savaşı günleriydi. İsmet Paşa ülkenin savaşa girme ihtimali nedeniyle tedbirle hareket ediyordu. Ama bunu bile bile istismar ettiler. Şimdi şekerde, buğdayda, ay çiçek yağında kilo ve ambalaj sınırlaması var. 1940’lardaki İsmet Paşa’nın tedbirlerini diline dolayanlar 80 yıl sonra ülkeyi o hale getirdiler. 1970 de Kıbrıs’ta katliam vardı. Ecevit, öyle söyledi olmadı, böyle söyledi olmadı… Amerika’nın ve bütün dünyanın “size ambargo uygularız” tehdidine aldırmadı, Kıbrısı’ı kurtardı. Türkiye’ye ambargo uyguladılar benzinde mazotta kuyruk oldu. O günleri diline dolayan bugün Türkiye’yi benzin ve mazot kuyruğuna soktu. Bu kadar kötü yönetimin cezasını bu Pazar yerinde geçen aya göre yüzde 20, sene başına %60 zamla alışveriş yapmak zorunda kalan Mahmudiyeliler ödemeyecek. O yüzden çağrımız şudur; artık erken seçim değil, derhal seçim zarurettir. Cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne. Biz sandığı bekliyoruz vatandaş sandığı bekliyor. Eskişehirliler oyları verirseniz bu iktidarı değiştirişiniz. Değiştirirseniz Türkiye’nin makûs talihine el koyarsanız.

Seçimden sonra Türkiye’nin önü açıktır. Atatürk’ün partisinin iktidarında yüzünüzün güleceği sözünü veriyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.