“OKULLARIMIZI RAHAT BIRAKIN”

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın okullarda üzerinde ismi yazılı top dağıtması eğitim camiasının tepkisine yol açtı.

 “OKULLARIMIZI RAHAT BIRAKIN”
25 Şubat 2019 Pazartesi 14:41

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Battalgazi Ortaokulunda Volkan Doğan tarafından dağıtılan toplar üzerinden siyasi propaganda yapıldığını ifade ederek, “Yerel seçimleri okul bahçelerine ve koridorlarına taşımak bozuk olan ve çatışma alanı olan eğitim kurumlarını daha da istismara açık hale getirmektedir. Zaten yasalar ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu bu tür siyasi faaliyetleri yasaklamıştır. Şimdi bu konuda il milli eğitim müdürü ne açıklama yapacaktır? Bu resmen hukuku ayaklar altına almaktır. Bu şehirde seçilmiş belediye başkanları okullara sokulmazken, iktidar partisini adayı rahatlıkla okullara girip idareleri ziyaret ediyor. Herkes sorumlu hareket etmelidir. Okul servisleri dahi secim çalışmasına alet etmek kime ne kazandırır? Bu durum toplumda var olan kutuplaşmayı arttırır. Son olarak zaten tedirgin olan eğitim emekçilerini daha da zora sokmaya kimsenin hakki olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.