ÖĞRETMENLERİN BİR MESLEK YASASINA İHTİYACI VAR

CHP’li Usluer, “Öğretmenlerin meslek yasasını oluşturmadan, yaşam koşullarını sağlıklı hale getirmeden onların bu özel gününü kutlayan iktidarı samimi bulmuyorum” dedi.

ÖĞRETMENLERİN BİR MESLEK YASASINA İHTİYACI VAR
23 Kasım 2017 Perşembe 12:25

CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada hükumetin samimi olmadığını ifade etti. Usluer, atama bekleyen öğretmen adaylarını, KHK’lar ile görevden alınan öğretmenleri, sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakılan, eşinden, ailesinden uzakta bırakılan öğretmenleri hatırlatarak şunları ifade etti; “ Öğretmenler günü kutlamalarını her yerde görüyoruz. Eskiden öğretmenler günü bizler için, çocuklarımız için heyecanlı bir gündü. Şimdi öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutlamaya utanır hale geldik. Mesleklerini ayaklar altına alıp zor şartlarda çalışmaya zorlayan bu hükumet kutlama mesajları gönderirken hiç mi hicap duymuyor acaba.

Aynı zamanda TBMM Milli Eğitim komisyonu CHP sözcüsü olan Usluer, Öğretmenlerin meslek yasasının olması gerektiğine vurgu yaparak, “Böylesine kutsal bir mesleğin bir meslek yasası olmaz mı? MEB Bakanı Sayın Yılmaz, öğretmenlerin talepleri ve bizlerin de zorlamasıyla sözünü ettiğim meslek yasasını çıkarmak istediklerini ifade etmişlerdi 2016 yılında. Bu isteklerini gerçekleştirmekteki engel nedir acaba? Bu yasa ivedilikle çıkarılmalı. Öğretmenlerin öncelikle buna ihtiyaçları var” dedi.

ATAMA SÖZÜ VERİP İNSANLARI YARI YOLDA BIRAKTILAR

Hükumetin öğretmen atamaları ile ilgili verdiği sözleri hatırlatan Usluer, “Her yıl öğretmen adaylarını heveslendirip atama için büyük rakamlar telaffuz ediyorsunuz, söz veriyorsunuz fakat somut bir adım atılmıyor. Okullarda öğretmen açığı var ama öğretmenlerimiz okul yerine ya evlerinde ya da başka yerlerde çalışmak zorunda bırakılıyor. Her fırsatta söylüyorum yine söyleyeceğim; öğretmenleri mutsuz olan bir toplum mutsuz ve kaygılı bir geleceğe mahkumdur! Bugün öğretmenlerimizin gününü kutlayan iktidar bilsin ki öğretmenlerimizde bu güzel günü kutlayacak hal bırakmadılar” ifadelerini kullandı.

MÜCADELECİ ÖĞRETMELERE SELAM OLSUN!

Usluer öğretmelerin içinde bulunduğu durumla ilgili yaptığı değerlendirmeden sonra şunları ekledi: “ Bu çizdiğim tablo biraz kasvetli biliyorum. Ama şunu da çok iyi biliyorum ki bu memleketin kurtuluşu eğitim neferlerimiz, öğretmen​lerimizin emeği ile gerçekleşecek. Her birine ayrı ayrı saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Biz bu tabloyu ortaya koyacağız ki daha sonra hep birlikte çizdiğimiz mutluluk ve huzur dolu tabloyu da gururla sergileyebilelim. Öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu onurlu mesleğin mücadeleci neferlerine selam olsun!” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.