ODUNPAZARI BELEDİYESİ 2020 YILI BÜTÇESİ BELLİ OLDU

Odunpazarı Belediyesi, ekim ayı meclis toplantısında 2020 bütçesi görüşüldü.

ODUNPAZARI BELEDİYESİ 2020 YILI BÜTÇESİ BELLİ OLDU
04 Ekim 2019 Cuma 18:03

Odunpazarı Belediyesi, ekim ayı meclis toplantısında 2020 bütçesi görüşüldü. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un başkanlığında toplanan mecliste, 2020 yılı tahmini bütçesi gelir 310 milyon TL gider ise 340 milyon TL olarak belirlendi. AK Parti grubu bütçeyi gerçekçi bulmayarak ret oyu verdi. 2020 yılı tahmini bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinden sonra konuşan Kurt, "Bütçe görüşmeleri sonrası konuşan Başkan Kazım Kurt, “ Odunpazarı Belediyesindeki ekonomik ve hukuki çalışmalarının hiçbirisi Türkiye Cumhuriyetinin dışında değil. Merkezi hükümetle kıyaslamalar yapılacak. Vergi gelirlerimizin düşük olmasının nedenin doğrusunu anlatacağız. Eskiden vatandaşımız yağmur altında bile kuyruklara girip vergisini ödüyordu. Şimdi geliri yok, ödeyemiyor. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıya paralel biz de sıkıntı yaşıyoruz. Gebze Belediyesi’nin, Kocaeli’deki belediyelerin sanayinin en gelişmiş olduğu yerdeki belediyelerin sıkıntı yaşamadığını iddia etme şansınız var mı? yok.   Belediyelerde borç kaçınılmaz. Kaynak borçlanmak suretiyle yaratılır. Ekonomi tıkanmış, yatırım yok. Hiçbir yatırımcı uzun vadeli borçlanmaya girmeye cesaret edemiyor. Bu şartlar altında biz elimizdeki olanakları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Tasarrufa dikkat çeken Kurt, “Tasarrufla ilgili ciddi adımlar atıyoruz. 31 Aralık’tan sonra işçi sayımızda kesilme oldu. Şimdi 1551 kişi çalışıyor. 300 kişi ayrıldı. Biz yerine yenisini alamıyoruz. 300 kişilik tasarruf ayda bize bir buçuk milyon tasarruf sağladı. Hiçbir devlet kurumu yılda bize 15 milyon lira kredi vermiyor. Aynı işi bu arkadaşlarımızla sürdürüyoruz. Tasarruf işini daha farklı boyutlara getiriyoruz. Çöp kamyonlarını borçlanmadan satın alıyoruz. Ayda bir buçuk milyon lira civarında kaynak sağlayacak” dedi.

Kurt,  “Siyasi parti görüşü bizim yaptığımız hizmette hiçbir anlamı yoktur. Yatırımları ihtiyacı olan mahallere yapıyoruz. Bize oy vermiş vermemiş hiç önemli değildir. Yaptığımız bütçede kadın erkek eşitliğini dikkate alıyoruz.   Türkiye borçlu bizde borçluyuz abartılacak bir şey yoktur. 6 yılda emekçi kardeşlerimizin ücretlerinde bir gün aksama olmadı. Ücretleri zamanında yattı” ifadelerinde bulundu.

Belediye yasasının bir an önce çıkartılması gerektiğini aktaran Kurt, “Sayın Cumhurbaşkanının belediye başkanlarının topladığı belediyeler yasası bir an çıkartılarak, belediyelerin çıkarlarını koruyacak hal getirmeliyiz aksi takdirde bütçelerimizin hepsi hayali olur. Günü kurtaran evraklar oldu. Sosyal güvenlik kurumlarına belediyelerin ciddi borçları var” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.