Ne diyon Meral'e!

Soner Uçak yazdı...

Ne diyon Meral'e!
04 Mart 2023 Cumartesi 01:23

Benim babam emekli asker, eski MHP’li.

 Şimdi kafası çok karışık, evde onu gergin yakalıyorum.

-Ne oldu baba diyorum

“Ne diyon Meral’e” diyor.

Genç standapçı Baturay Özdemir eski MHP’li babasının kaygılı halini gösterisine taşımıştı.  

Hepiniz hatırlarsınız, zira bir dönem çok meşhur olmuş, hatta Meral Akşener de genç standapçıyı arayarak babasına iyi olduğunu söylemesini rica etmişti.  

İYİ Parti’yi kurarak MHP’lilerde, genel de sağ cenahta kafa karışıklığı yaratan Meral Akşener, bir kez daha kaygıları kamçılıyor. Bu kez karşı mahallede.  Millet ittifakına umut besleyen sağcı solcu herkes Meral Akşener’in son çıkışında bir siyasi akıl aramaya koyulmuş. Bu aklı bulamayanlar ise yakınındakine soruyor haliyle “ne diyorsun Meral’e?”

Aslında düne kadar Meral Akşener’in ne dediğine bakmak, Akşener için bugün pek de olumlu konuşmayı mümkün kılmıyor.

Uzunca bir süredir devam eden ekonomik bunalım, bu ekonomik bunalımı görünmez kılmak adına törpülenen demokrasi, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bir bölünmüşlük ve son olarak yaşanan deprem felaketi sonucu ülke insanının ülke ile kurduğu yurttaşlık bağının zayıfladığı ortamda gözler bir süpermen aramıyordu.

Aksine, Millet İttifakını destekleyenlerin çoğu süper bir güç yerine, normal insan kaygılarını taşıyan birinin, iyi kötü bu ülkeyi yeniden rayına koymasına teşneydi.

Bu hal zaten kendisini hissettiriyor, Cumhur İttifak’ı ile vatandaş arasındaki bağlar zayıflıyor, bazı durumlarda ise kopma noktasına geliyordu. İnsanlar daha iyi bir yönetim anlayışının olabileceğini düşünürken, bazıları bundan daha kötüsü olmaz düşüncesindeydi.

Meral Akşener, hem zamanlama, hem de üslup olarak bu piskosiyasal ortamı Cumhur İttifakı lehine çevirdi desem yanlış olmaz zannediyorum. Zaten psikolojik bir duruma kalmayabilir iş. İstanbul seçimlerini hatırlatmakta fayda var zannediyorum. Bazen kaybetmek değil, kaybettiğine inandırmak bile bizim gibi ülkelerde oy oranlarını görmezden gelmeye yetebilir. Zannediyorum Millet İttifakı' oy oranından daha çok bu algı ile başa çıkmak zorunda kalacak. Aksi halde kesin olmayan sonuçlarla iktidar belirlenebilir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.