MUSTAFA ÖNDER İSTANBUL ÜZERİNDEN AK PARTİ'YE YÜKLENDİ

AK Parti'den CHP'ye geçen ve meclis üyesi seçilen Mustafa Önder İstanbul'da seçimlerin yenilenme kararına tepki gösterdi.

MUSTAFA ÖNDER İSTANBUL ÜZERİNDEN AK PARTİ'YE YÜKLENDİ
10 Mayıs 2019 Cuma 18:28

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı başkan Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı.

Mayıs ayı meclis toplantısında söz alan CHP'li Mustafa Önder YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararını eleştirdi. AK Parti'ye yüklenen Önder, "Mübarek ramazan ayında ne mutlu zalim olanlara ne mutlu sadece benim diyenlere. Refahtan, cumhuriyetten bahsetmeyin. Ramazan ayında hak etmeyi zulüm yemeyi günah olduğunu söyleyin. Ülke halkına merhametten söz edin. İnsan olmak, erdemler, adaletinizden vazgeçtim, bari biraz merhametten bahsedin. 31 Mart’ta sandık niye kuruldu, sandık kurulu niye kuruldu? Yoksa buralarda oyun mu kuruldu? Bu iş parti işi değil, bu iş artık şeref, namus işi. O listeleri kim onayladı? 'O sandık kurulu doğru görev alır' diyenler kimlerdi? Şimdi 'hata yaptık pardon mu' diyeceğiz. Onca harcanan paranın hesabını kim verecek? O para bu yurttaşların parası. Kimin parasını heba ediyorsunuz. Bunun hesabı ağırdır. Bunu hesabı ramazan ayında uhrevi anlamda verilecektir. Bu paraları, vatandaşımız, işçimiz, esnafımız, sanayicimiz, imalatçımız ödedi. Bana abdestten, oruçtan, hacdan bahsetmeyin. Bana kızmayın. Bir kimsenin kıldığı namaza, orucuna bakmayın, helalle haramı gözetiyor mu? Ona bakın. Bunu Hazreti Ömer söylemiş. Bir kentin başkanlığı için 80 milyonun canını yakmaya değer mi? Bunun vebalini kim ödeyecek? Gereksiz ülkeyi germenin, esnaf ve tüccarı yatırımdan soğutmanın alemi neydi?"diye konuştu.

AK  Parti Grubu adına konuşan Murat Özcan ise "YSK bir karar vermiş. Öteki türlü de verebilirdi. Kararı veren AK Parti değildir. YSK İstanbul'a ne  kayyum atamış ne de ikinci adaya başkanlığı vermiştir. Her şey güzel olacaksa bu kadar agresif davranmanın gereği yok" dedi.






 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.