MUSTAFA ARSLAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhur İttifakı Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ilçeye OSB müjdesi verdiğini söyledi.

07 Mart 2019 Perşembe 10:49

Haber: Gökhan Koçal

Cumhur İttifakı Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, esgündem26.com’un sorularını  yanıtladı. Arslan, SKM açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ilçeye  OSB müjdesi verdiğini ifade ederek, “Açılışta 31 Mart 2019 diriliş günün en önemli kararları verildi. Sayın Bakanımız Mustafa Varank, Mahmudiye’de yapılması gereken organize sanayi bölgesinin müjdesini verdi. Yaklaşık 66 hektarlık bir alanın Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ile entegre olarak kullanılmak üzere organize sanayi bölgesi yapılacak” dedi.

-Hükümetimizin çok büyük yatırımları oldu

İlçe başkanlığı döneminde hükümetin ilçeye çok büyük yatırımları olduğunu aktaran Arslan, “İlçe başkanlığım döneminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak vermiş olduğumuz önerge ile bir kanalizasyon kazandırdık, altyapı kazandırdık. İktidar partisi olarak ilçemizin en acil ihtiyacı olan doğalgazı getirdik. 2013 yılında Sayın Murat Mercan’ın çalışması ve faaliyetleriyle doğalgazı Mahmudiye’ye kazandırmış bulunuyoruz. İlçe hastanesi, atlı terapi rehabilitasyon merkezi, ESOGÜ Meslek Yüksek Okulunu ilçemize kazandırdık. Bunların dışında Türkiye Jokey Kulübü, At Hastanesi, Anadolu Lisesi ve birçok okul olmak üzere 110 milyon liralık bir yatırım ilçemize yapıldı. Bunlar Mahmudiye’ye kazandırılan en büyük ana hizmetlerdir” şeklinde konuştu.

-Mevcut belediye başkanı göçü önleyemedi

Arslan son yıllarda ilçenin göç verdiğini aktararak, “Buna rağmen son 5 yılda maalesef, ilçemizin nüfusu bin nüfus düşmüştür. Mevcut belediye başkanı tersine göçü yerine ilçeden şehre göçü sağlamıştır. Bu böyle devam ederse ilçemiz yok olacaktır. Mahmudiye hak ettiği yere kesinlikle gelmelidir” dedi.

-Mahmudiye’de işsizliği kökünden çözmüş olacağız

Yapacağı hizmetlerden bahseden Arslan şunları söyledi:  “İlçemizde birinci sorun işsizlik. 15 gün önce Eskişehir Sanayi Odası Başkanımız Sayın Celalettin Kesikbaş ile yapmış olduğum görüşmede,  ‘Mahmudiye’de çok sayıda işsiz gencimiz var, yetişmiş personelimiz var. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezleriyle meslek edindirme kursları açarsak burada sizin istediğiniz branşta elemanlar yetiştiririz sizlerde ilçemize OSB’deki bazı yan ürünlerin üretimini sağlarsınız’ dedim.  Çok beğendi. Bu kurslar sayesinde 150 insanımıza istihdam sağlarsak, Mahmudiye’de işsizliği kökünden çözmüş olacağız.

-Mahmudiye’de oturup Eskişehirli gibi yaşamayı sağlayacağız

“İlçemizin ikinci olarak en büyük sorunu ulaşım. Eskişehir-Mahmudiye arasında ulaşım sorunu devam ediyor. 240 otobüs büyükşehir belediyesine sağlandığı halde ilçemize sadece tek otobüs gelmektedir. Mahallelerden ilçeye otobüs zaten yok. Bu Mahmudiye’de büyük bir sorun. Mahmudiye’de oturup Eskişehirli gibi yaşamayı sağlamak. Mahmudiye’den bir vatandaşımız Eskişehir’e gittiğinde işini görüp, Mahmudiye’ye  gelecek.”

-İlçemizin sosyal donatı sorunu çözülecek

“İlçemizde sosyal donatı alanı yok. Gençlerimizin gideceği gençlik merkezi yok. Kadınlarımızın gideceği kültür evi yok. En kötüsü de bir parkımız yok. Halkımızın spor yapabileceği, eğlenebileceği, çay içebileceği, eşiyle-dostuyla yemek yiyebileceği bir sosyal tesisimiz olmadı. Biz bu sorunu çözeceğiz. Bizde hala cenaze işleri ücretli. Bizim belediye başkanlığımız döneminde cenaze işleri ücretsiz olacak.”

-Atlı Han ve mesire alanı yapacağız

Atçılık sorununa değinen Arslan, “Mahmudiye atçılıkla meşhur bir ilçedir ama atçılık biraz geride kaldı. Atçılığa gelince bir mesire alanı yapacağız. Eskişehir bize çok yakın hatta çevre illerden Mahmudiye’ye turist getireceğiz. Atçılığı turizme kazandırmak istiyoruz. Atlı terapi ve rehabilitasyon merkezimiz var. Atlı han gibi bir han düşünüyoruz. Burada at heykelleri, maketleri  gibi el sanatlarının satılabileceği bir alan yapacağız. Mesire alanında restorantlar, çocukların atlara binebileceği bir yer olacak. Hem Mahmudiye’yi tanıtacağız hem de Mahmudiye ekonomisine katkı sunacağız” dedi

-Eskişehir’de Mahmudiyeliler Derneği kuracağız

Arslan, “Eskişehir’deki STK’lar bizi desteklemedi. Mahmudiye’yi Eskişehir’de temsil eden siyasi kuruluşlar, ticari kuruluşlar maalesef yok. Lobimiz yok. Biz Mahmudiye’yi Eskişehir’de çok iyi temsil edecek bir Mahmudiyeliler Derneği kuracağız” ifadesinde bulundu.

-Mahmudiye yaşanabilir bir yer olacak

Aday Arslan yaşanabilir Mahmudiye’yi hedeflediklerini aktararak, “Altyapı, doğalgaz bitti. TOKİ vasıtasıyla konut sorununu çözdükten sonra memurlar Eskişehir’e niye gitsin. OSB’yi de ilçemizde kazandırdığımız zaman nüfusumuz 10-15 yılda artacaktır.Sosyal donatı alanlarıyla Mahmudiye yaşanabilir bir ilçe olacaktır” dedi.

-Biz ilçe olarak zengin babanın fakir evladıyız

Mevcut belediye başkanının iyi hizmet etmediğini söyleyen Arslan, “Mahmudiye Belediyesinden bu tarihe kadar belediye meclisinden geçen projeli yatırımımız yoktu. Seçime 3 ay kala 2 milyon lira bir para çıkarttık, asfalt yapılması için. 4 buçuk yıl hiçbir iş yapmayacaksınız, kasanızda 5 milyon para olacak… Biz ilçe olarak zengin babanın fakir evladıyız. Hükümet yatırımı dışında yerel yönetimin Mahmudiye’ye hiçbir yatırımı olmamıştır. Biz seçildiğimiz takdirde bilgimle, birikimimle ilçeme hizmet edeceğiz. Efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya talibim. İlçe başkanı olduğumda ilçe halkım şunu diyeceğine eminim, keşke Mustafa Arslan 5 yıl önce gelseydi” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.