MİLLİ İRADEYE KİM EL UZATIRSA AKIBETİ AYNI OLACAKTIR

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay 15 Temmuz'un ülkemiz ve milletimiz için bir milat olduğunu söyledi.

MİLLİ İRADEYE KİM EL UZATIRSA AKIBETİ AYNI OLACAKTIR
13 Temmuz 2017 Perşembe 15:36

"Türk Silahlı Kuvvetleri Üniforması giymiş FETÖ mensubu teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan hain darbe girişimi, bu aziz Türk milletinin metaneti, sükuneti, sağduyusu ve kararlığı ile bertaraf edilmiştir." diyen Günay,  yarım asırdır devletin her kademesine her kurumuna sızmış olan bu terör örgütünün mensupları, milletin uçaklarıyla milletin silahlarıyla bu milleti can evinden vurduğunu kaydetti.

Günay,
"Milli iradeyi teslim almak isteyen vatan hainlerinin karşısında ülkemizin dört bir yanında demokrasisine ve ülkesine canı pahasına sahip çıktı bu millet. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısı ile vatan sevgisi, iman gücü ve bayrağı ile istiklali ve istikbali için meydanlara koştu bu millet. Din, dil, mezhep, ırk, etnik köken farkı olmaksızın vatanı ve namusu için tankların karşısında durdu bu millet. Milletin meclisinin üzerine bombalar yağdırılmaya başlandığı anlarda, Millet sokakta istiklaline sahip çıkarken “Ya demokrasi, Ya ölüm” diyerek Meclis Genel Kurul Salonunda egemenliğimiz için dimdik durdu Milletvekillerimiz. Sabaha kadar kesintisiz sela sesleriyle milli seferberlik ruhu içinde mücadele gücü verdi imamlarımız. Evlerinde seccadelerinin başında sabaha kadar vatanı için dua etti göğsü iman dolu, ağzı dualı büyüklerimiz. Canı pahasına vatanı ve milleti için en kritik rolü üstlendi Emniyet Teşkilatımız. Üniforma giymiş içlerindeki teröristlerle en zorlu mücadeleyi verdi vatansever Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensuplarımız.  Darbe girişimi karşısında dünyaya örnek olacak bir duruş sergiledi basın-yayın organları ve medya temsilcilerimiz. 15 Temmuz hain Darbe Girişiminde kilit rol oynayan bir sürü isimsiz kahramanlarımız var o gece. Bir Türk vatandaşı olarak   tarihimizin en karanlık gecesini aydınlığa dönüştüren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır.Bir gecede 248 şehidimiz ve 2301 vatandaşımız ise gazi oldu. Bu millet, söz konusu vatanı, bayrağı ve demokrasisi olduğunda, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi ve dünya siyasi tarihinde bir sayfa açtı. Bu vesile ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bundan sonra bu milletin iradesine, milli iradenin tecelli ettiği Meclise kim el uzatırsa akıbetinin aynı olacağını vurgulayan Günay, "Hiçbir darbe, darbe girişimi yapanların yanına kar kalmamış ve bundan sonrada kalmayacaktır. İhanet ve terör karşısında sarsılmaz birliktelik içerisinde olmamızın tek teminatı Yüce Türk Milleti’nin kendisidir. Bugünden sonra bizlere düşen görev, bu tarihi dayanışmayı, bu demokrasi destanını yeni nesillere en doğru şekilde aktarmaktır. Daha mutlu yarınlar, daha güçlü bir Türkiye, daha parlak bir gelecek için bu ruhu diri tutmak, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.