MİLLETVEKİLİ USLUER’DEN ÇALIŞTAYA DAVET

CHP, eğitimdeki yeni müfredat değişikliğine dikkat çekmek amacıyla eğitim çalıştayı düzenleyecek. 7 Eylül’de Ankara’da gerçekleşecek çalıştay, eğitim camiasını bir araya getirecek. Bir gün sürecek çalıştay üç bölümden oluşacak. İlk bölümde eğitim sendikaları, ikinci bölümde veliler, üçüncü bölümde ise gazeteci ve yazalar konuşacak.

MİLLETVEKİLİ USLUER’DEN ÇALIŞTAYA DAVET
17 Ağustos 2017 Perşembe 13:46


 
CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir’de gazetecilerle bir araya gelerek, eğitim çalıştayı hakkında bilgi verdi.

Birinci bölümde eğitim sendikaları konuşacak

Milli Eğitim Komisyonu olarak 7 Eylül’de Ankara Bilkent Otel’de bir eğitim çalıştayı düzenleyeceklerini söyleyen Usluer, çalıştay ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Çalıştay üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde eğitim sendikalarına söz hakkı verilecek. Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Anadolu Eğitim-Sen’i davet ettik. Sendikaların hepsi çalıştaya katılacak. Çalıştayda, ‘Cumhuriyet Halk Partisi eğitimde ne istiyor’ bunu konuşmayacağız. Ana tema değişen müfredat olacak.

İkinci bölümde velilere söz hakkı verilecek

İkinci bölümde, eğitimin en önemli paydaşlarından biri olan velilere yer vereceğiz. Bu bölümü velilere ayırdık. Velilerin panelinde konuşmacıları Okul Aile Birlikleri Başkanlarından seçtik. Burada şöyle bir şey hedefledik. Panele konuşmacı olarak katılacak veliler Büyükşehirlerden değil de, Karadeniz’den, Doğu Anadolu’dan, Güneydoğu Anadolu’dan gelecek.

Üçüncü bölünde eğitimin tanınan yüzleri yer alacak

Üçüncü bölümde ise, hem konunun uzmanı hem de Türkiye’de eğitim konusunda konuştuklarıyla ses getiren isimleri bir araya getireceğiz. Gazeteci Emin Çapa, İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık ve Prof. Dr. Nezih Orhon’un katılacağı bir panel gerçekleştireceğiz. Tüm Eskişehirlileri 7 Eylül’de, Ankara’da gerçekleşecek çalıştayımıza bekliyoruz.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.