"Millete söyleyecek bir sözü olmayanlar seçimi istemeyecektir"

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu bugün TBMM de Kaymaz Koza Altın Maden işletmesinin yeni açacağı siyanürlü atık biriktirme havuzunun çevreye etkileri hakkında basın açıklaması yaptı.

"Millete söyleyecek bir sözü olmayanlar seçimi istemeyecektir"
12 Mayıs 2020 Salı 17:37

Kaymaz mahallesine çok yakın bir bölgeye kurulan havuzun çevreye verdiği zararlar hakkında bilgi veren Kabukcuoğlu; Yöre halkının maden işletmesinin kullandığı siyanür nedeniyle yıllardır tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin olumsuz etkilendiğini, ağaçlarının kuruduğunu ifade etmektedirler. Sık sık Köyden kente göçün önlenmesi gerektiğini belirten iktidarın, çevre felaketlerine yol açan madencilik faaliyetleriyle köyleri yaşanır olmaktan çıkardığını belirtti.  Adeta devlet eliyle köyden kente göçün teşvik edildiğini söyleyen Kabukcuoğlu, madencilik faaliyetleri yapılırken çevreye etkilerinin minimum düzeylere çekilmesini, alınan tüm tedbirlere rağmen madencilik faaliyetleri sonucu olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini söyledi. 

Basın mensuplarının erken seçim ve MHP’nin sosyal medya mesajları üzerine sorduğu soruları da cevaplayan Kabukcuoğlu;  MHP’nin belli aralıklarla gündem değiştirmek amacıyla bu tür paylaşımlar yaptığını, bu faaliyetlerin milletin beklentilerini karşılayamayan hükümetin gündem değiştirme çabaları olduğunu söyledi. Erken seçim için ise kararı verecek olanın cumhur ittifakının bileşenleri olduğunu, ancak şahsi görüşünün millete söyleyecek bir sözü olmayanların seçimi istemeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.