MHP’den Kalabak’daki su artışına tepki

MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Dolar ve Euro’daki artışa bağlı olarak yapılan Kalabak Suyu’ndaki fiyat artışına tepki göstererek, yapılan artışın geri çekilmesini istedi.

MHP’den Kalabak’daki su artışına tepki
09 Temmuz 2018 Pazartesi 16:52

Candemir, açıklamasında şunları kaydetti: “ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı; Bir yıldaki Dolar, Euro ve hammadde artış oranlarını paylaşarak zammın gerekçelerini sıralamış. Lakin verdiği oranlar ortalama yüzde 32,5 çıkarken Kalabak suyuna yapılan zam bu yüzdenin de üzerindedir. Yine saydığı gerekçelerden başkası da; ‘19 litre başka marka suları 8-13,5 TL arasında satılmakta, piyasada ki en ucuz suyun litre fiyatlarının 42 kuruştur. Son zam sonrası Kalabak suyu 29 kuruş olmuştur.’  Kapıya hizmet veren ALO Kalabak suyu piyasa fiyatı 5 TL (12lt)’dir. Yani Litre fiyatı 41 kuruştur. Örnek verdiği 3 aracıyla ve ciddi nakliye maliyetleriyle Eskişehir piyasasına su satan bilindik marka 1 kuruş pahalı satıyorken, şehrimizin Kalabak Suyu neden pahalıdır. Maliyet ve hesap ortadadır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.