MHP, BAŞBAKANIN O SÖZÜNÜ ELEŞTİRDİ

MHP İl Başkanı Bıyık, Başbakan’ın adli veri bankası tanıtım töreninde kullandığı ‘Tatarından kurtardık, beterine rastladık’ sözlerini eleştirdi.

MHP, BAŞBAKANIN O SÖZÜNÜ ELEŞTİRDİ
28 Ocak 2017 Cumartesi 16:08

MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, Başbakan Binali Yıldırım’ın Adli Veri Bankası tanıtım töreninde ‘Tatarından kurtardık, beterine rastladık’ sözlerinin üzüntü ve kırgınlığa neden olduğunu söyledi. Bıyık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Kırım Tatarları; Rus zulüm ve baskısı sonrasında Vatan topraklarından göçe zorlanıp, İkinci Vatan olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyeti geldiler. Osmanlı Devleti’nin bütün savaşlarında, Türkiye Cumhuriyeti’nin İstiklal Savaşı’nda Şanlı Türk Ordusunda Büyük Türk Milletinin bir mensubu olarak savaşmış, Şehitlik ve Gazilik mertebelerine ulaşmışlardır. Sayın Başbakan Binali Yıldırım’ın İlk önce HSYK yapısının değişiminde, son olarak da 26 Ocak tarihinde Adli veri bankası töreninde “Tatar gitti, Beteri geldi” cümlesini kullandı.  Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olan Tatarlara yönelik bu gibi ifadeler üzüntü ve kırgınlık yaratmaktadır. Sayın Başbakan’ında bu sözlerini düzelteceği inancındayız. Eskişehir’imizde kapı komşumuz, ailemizden birisi olan Kırım Tatarları’nın her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu bilinmesini isteriz.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.