KURT’TAN GÖREVDEN ALMALARA TEPKİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi. Kurt, “Hiç kimseyi bir mahkeme kararı olmadan sadece bakanın talimatıyla görevden almayı doğru bulmuyorum” dedi.

KURT’TAN GÖREVDEN ALMALARA TEPKİ
08 Ocak 2018 Pazartesi 14:52

Kurt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Seçilmiş insanların görevden alınması bir mahkeme kararına bağlı olmalıdır. Elbette seçilmişlerin suç işleme özgürlüğü yoktur. Bunu da kabul ediyorum. Türkiye’de bir çifte standart var. Hakkında onlarca dava olan bazı belediye başkanları istifa ettirilmek suretiyle rahat bırakılıyorlar. Ancak Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde belediye başkanıysanız alıp hapse atıyorlar, yerine kayyum atıyorlar. Cumhuriyet Halk Partiliyseniz de görevden alıyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değil. İnsanlarda kuşku uyandırıyor. Adaletli olup, olmadığı konusunda benim kuşkularım var. Kuşku varsa o zaman kuşkudan sanık yararlanır diye genel hukuk kuralı var. Hiç kimseyi bir mahkeme kararı olmadan sadece bakanın talimatıyla görevden almayı doğru bulmuyorum. Yayılır mı? 12 Mart döneminde meşhur bir içişleri bakanı vardı. Ona karşı İsmet Paşa’nın meşhur lafı vardı; ‘Ne yapacağı belli olmaz’ diye. Bilemiyoruz. Bu konuda hiç kimsenin garantisi olmadığı görülüyor. Çünkü hukuk yok. Hukukun olmadığı yerde de hiç kimse altı ay sonra ne olacağını kestiremez” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.