Kurt: Yerel seçimler için düğmeye basıyoruz, hep beraber çalışalım

Kanal 26’da Muharrem Esen’in sunduğu Günlük Programına katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurt: Yerel seçimler için düğmeye basıyoruz, hep beraber çalışalım
25 Temmuz 2018 Çarşamba 17:10

Hamamyolu Projesi ile ilgili değerlendirmeler ile programa başlayan Kazım Kurt, “Biz projeye başlarken projemizin geleceğine güveniyorduk ve eskisinden daha iyi iş yapacağını biliyorduk ama kısa sürede bu kadar ilgi ile karşılaşacağını kestiremiyorduk. Zamanla Hamamyolu Eskişehir’in cazibe merkezi olacağına ben biliyordum. Çünkü bu proje çok fonksiyonlu bir projeydi. Hem de teknik açından ödüller almış. Biz bu ödlülerin boşuna alınmayacağını belirtiyorduk. Proje bizi yanıltmadı. Şuanda çok yoğun bir ilgi ile halkımızın hizmetinde.

Hamamyolu Projesi’nin başlangıç aşamasında yapılan eleştirilere değinen Başkan Kurt, “Önemli olan niyet. Bizim insanlarımız art niyeti görüyordu. İki tane fotoğraf koyuyorlar biri Hamayolu’nun 20 yıl önceki hali, diğeri bizim inşaata başlayıp gelişsin diye ağaları budadığımız dönemim fotoğrafıydı. Bu kadar ağaca saygı duyan bir yönetimin ağacı keseceğini düşünmek bile yanlış. Şimdi her gün teşekkürlerle bize gelen hemşerilerimiz var. Temel hedefe insanı alırsanız ve insanın mutluluğu için çalışırsanız sosyal demokrat ve üretken bir belediye olursunuz” dedi.

Odunpazarı yeşil alan da Türkiye’nin örnek aldığı bir belediyedir

Odunpazarı Belediyesi’nin yeşil alan konusunda Türkiye’nin en başarılı belediyelerinden biri olduğunu belirten Kazım Kurt “4 yılda 900 bin metre kara alanı yeşillendirdik” dedi. Devlet Hastanesi’nin karşısında kurulması planlanan Cumhuriyet Park işle ilgili olarak da konuşan Kurt, “Orası devlet hastanesinin karşısı ve imar planında park, ama özel mülk. Özel mülkiyetin sorununun çözülmesi gerekiyordu. Bugün para ile almaya kalksanız çok ciddi bir bedel ödemeniz lazım. Bu nedenle belediyeler hep kaçmış.  Biz dedik gözümüz karartalım bu işi çözelim. Mülk sahipleri ile görüştük ve onlara bir kısım imar hakkı verdik ve üzerimize aldık. Ve bunun meclisimizden oy birliği ile yaptık. Bir kısmına yapılanma, diğer kısmına park diye çözdük. Yeşilden bir kaybımız olmadı ve mülkiyet sorununu çözdük. Bu sene artık bitireceğiz ve Eskişehir insanlarının mutlaka görmek isteyeceği bir merkez yapacağız” dedi.

“Biz sosyal demokrat belediyecilik yapıyoruz”

Hedeflerinin sosyal demokrat belediyecilik anlayışını tam anlamıyla hayata geçirmek olduğunu belirten Kurt,”Biz sosyal demokrat bir mantıkla belediyeyi idare etmeye çalışıyoruz. Temel hedef alt gelir grubunda insanların rahat etmesi. İnsanların daha rahat yaşayabilmesi için ne gerekiyor diye düşündük, kreş gerekiyordu onu yaptık, kurs gerekiyor.  Çocukları ve kadınları mutlu olan bir Odunpazarı hedefledik. Çocuklar her işin en iyisine layık. Dezavantajlı gruplar lehine adımlar atıyoruz. Şuanda aşmış olduğumuz kreşlerle oyuncak evleriyle yedi sekiz yüz civarında çocuğun rahat etmesini sağlıyoruz. Toplam da 1000’e yakın geliri düşük vatandaşımıza halk kart verdik. O kartla geliyor vatandaşımız halk marketlerden alış verişini yapıyor”

“Gündoğdu ve Sanayi Çarşısı”

Gündoğdu ve Sanayi çarşısı ile ilgili soruları da yanıtlayan Kazım Kurt,  “Afet riskli alan olarak ilan edildi her iki bölgede. Bu bölgeler  yasa gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde ya kendisi yapacak ya da ilgili belediyeye devredecek. Biz “ ya siz yapın” diyoruz ya da “bize devredin” diyoruz. Sanayi çarşısında bizim projemiz hazır, kredisi de hazır idi. Sadece bize yetki verilseydi vatandaşı çağırıp uzlaşacaktık. Ama Eskişehirli bazı politikacılar bunu engelledii. Sanki biz sanayi çarşısını yapsaydık tüm Eskişehir CHP’li olacak zannetti herhalde. O siyasetçi halktan cevabını alacaktır” dedi.

Yerel seçimler

Muharrem Esen’in “adayım” açıklamasının erken olup olmadığına ilişkin olarak yönelttiği soruya ise Kurt, “Bu açıklamayı zamanında yaptığımı düşünüyorum. Genel seçimden çıkmışız.  Genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi biraz yara almış. Partililer umutsuz. Ben bunun gerçekle bağdaşmadığını düşünüyorum.  Ben “korkmayın bu seçim kazanılır” dedim. Seçim sonucu en ciddi ankettir. Bu ankete bakacağız. AKP’liler 15 -0 havalarına girdiler. Ben onların böyle bir şansı olmadığını düşünüyorum. Yerel seçimlerde adaylar önemlidir, geçmişe yaptıklarınız önemlidir, gelecek ile yapacağınız projelere hemşerilerinizi inandırmak önemlidir. Ben Eskişehir’de CHP’li belediyeler ile kazanılacağını çok rahat söyleyebilirim. Şimdiden çalışmak gerekir. Şimdiden düğmeye basıyoruz. Hep beraber çalışalım. Ben Eskişehir’de yerel seçim başarının süreceğini düşünüyorum.  Belediye başkanlarımızın başarısın bize faydası olacak. Daha çok çalışacağız ve seçimi kazanacağız. Sayılara baktığımız zaman düşüş sadece bizde değil AKP’de de var. Sosyal demokratların üzülmemesi lazım her olumsuzluktan bir olumlu nokta çıkarmalıyız” diye konuştu.

Belediyelerin en zorlandığı konu işsizlik

Belediye Başkanlarının istihdam konusunda çok zorlandığını belirten Kurt,”Türkiye’nin ciddi bir istihdam sorunu var. Eskişehir’in daha büyük çünkü Eskişehir’deki gençler nitelikli, okumuş. En zor şey anne ya da baba büyük umutlarla okutmuş çocuğunu, “alo başkanım çocuk okulu bitirdi”  İşe  alma şansı yok. Alırsanız o diplomaya uygun iş verme şansınız yok. Belediye başkanlarını en çok yoran şey işsizlik” dedi.

 Kurultay süreci

Kurultay isteyenlerin sadece seçime odaklandıklarını belirten Kazım Kurt, “Güzel güzel konuşan arkadaşlar var ama imza atılan metne bakıldığı zaman sadece seçime odaklandığını görüyoruz. Ben kurultay olursa tek adaylı bir kurultay olmasını istiyorum. CHP’nin aşamayacapğı sorun değil bunlar. CHP kendisini dönüştürme kabiliyeti olan bir partidir” dedi.

Halil Ünal yalnız kaldı

Halil Ünal’ın çok zor bir süreçte inanılmaz işlere imza attığını belirten Kazım Kurt, “Halil Ünal bunu nasıl yapıyor bilmiyorum ama takdir ediyorum. Bu yalnızlıkta bu yoklukta başarılı bir yönetim sergiliyor. Biz elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışacağız. Kimsenin bu süreçte Eskişehirspor’u yalnız bırakma lüksü yok” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.