Kurt : Sakallı’nın 10 yılda yaptığını biz 4 yılda yaptık

2019 bütçesinin tartışıldığı Odunpazarı Belediye Meclisi’nde AK Parti grubu bütçede artış yapılmamasını eleştirirken, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt “Bu programlar belirlenirken hükümet programları önemlidir. Hükümetin hangi hedefi tuttu. Bana onu söyleyin” dedi

Kurt : Sakallı’nın 10 yılda yaptığını  biz 4 yılda yaptık
07 Eylül 2018 Cuma 19:37

2019 ekonomik programının tartışıldığı Odunpzarı Meclisi’nde AK parti grubu bütçenin artırılmamasını eleştirdi. Odunpazarı eski Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın yaptıklarından örnek gösteren AK Parti Grubunun eleştirilerine yanıt veren Başkan Kurt, “Biz kararların yüzde 90’ını oy birliği ile almışız. Demek ki olumlu işler getirmişiz ki sizler desteklemişsiniz. Belediye bütçeleri kanunlar çerçevesinde belirlenir. Belediye olarak bizler 1 yıl öncesinden bütçe hazırlamak zorundayız. BU noktada ekonomiyi belirlerken hükümetin hedefleri bizim plan ve programlarımızı doğrudan etkiler. Maliyeden sorumlu bakanınız kiralık araçlardan bile tasarrufa gidilecek diyorsa ülkenin ekonomik halinin geldiği yeri siz düşünün.

KHK gereğince işten çıkardığımız 180işçinin hiç birini işe alamadık. Kimdi bu işten çıkardığımız arkadaşlar taşeron sorununu çözeceğiz diyerek oylarınızı aldığınız arkadaşlardı.

Demirin tonu geçen sene 1850 şimdi 4.150 lira. Bize proje için taahhüt veren müteahhit bu şartlar altında batar.

Bunların sorumluluğunu Kazım Kurt’a yıkarsanız yanlış olur. Hükümetinizi kısa orta ve uzun hangi ekonomik hedefi tuttu. Enflasyon, dövizde hedef tutturulabildi mi?” dedi. 

Sakallı’nın 10 yılda yaptığını  biz 4 yılda yaptık

Burhan Sakallı’nın yaptığı iyi işlerden dolayı her ortamda teşekkür ettiklerini belirten Kurt, “ Fakat Sayın Sakallı’nın 10 yılda yaptığının 2 katını 4 yılda yaptık. Sayın Sakallı Kültür Bakanlığı ve Türk dünyası Kültür Vakfı’ndan paralarla yapmıştır. Şimdi bizim buralardan para almak gibi bir şansımız yoktur. Çünkü Türk Dünyası Kültür Başkenti iflas etti. Parası kalmadı. Ben AK Parti’yi tebrik ediyorum. %50 ile seçim kazanıyor. Ama bu ülkeyi iyi yönettiği anlamına gelmiyor. Yalanan ekonomik kriz bunun en somut delilidir” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.