Kurt: Hedefimiz Odunpazarı’nda yüzde 50’nin üstünde oy almak

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kanal 26’da Muharrem Esen’in sorularını yanıtladı.

Kurt: Hedefimiz Odunpazarı’nda yüzde 50’nin üstünde oy almak
28 Kasım 2018 Çarşamba 17:49

-Ankara’da kulis yapıyorlardı-

Kurt, belediye başkan adaylığına ilişkin, “Bazı dedikodular vardı. Bazı haberler yayılmaya çalışıyordu. Bazı arkadaşlarımız olumsuz sözler söyleyip, Ankara’da kulisler yapıyordu.  Ama bunlar siyasetin akışı içerisinde doğal olan şeyler.  Biz sonucu önceden biliyorduk. Rahattım” dedi.

-Politikanın bir cilvesi-

Kurt, ‘aday gösterilmeyeceği’ yönünde çıkan söylentiler için, “Olabilir. Bizim partimiz büyük bir kitle partisi. Ben partide kongre çalışmalarına giren,  kongrede taraf olan ve düşüncelerini her yerde söyleyen bir başkanım. O nedenle bazı partililerimizi zaman zaman üzmüş olabiliriz, bazı partililerimizle uyuşamamış olabiliriz. Tepkileri olabilir.  Ben bu işin politikanın bir cilvesi olduğunu düşünüyorum.  Ama artık partinin belediye başkan adayı belli olduktan sonra bu işler biter. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden parti kimliğinin, geleneklerin daha  etkili olacağını düşündüğüm için rahatım” ifadelerini kullandı. 

-Hedefimiz yüzde 50’nin üstünde oy almak-

Kurt, ‘Yerel seçimlerde oy hedefiniz nedir?’ sorusuna, “Yerel seçimin yapısıyla genel seçimlerin yapısı farklı. Bizim yerel seçimlerde Kazım Kurt olarak Odunpazarı ilçesinde hedefimiz yüzde 50’nin üstünde oydur.  Biz yüzde 50’nin üstünde oyu aldığımız zaman karşımızdaki adayın kim olduğu o kadar önemli olmaz. Yerel seçimde iki partili sisteme doğru gidiyor iş. O nedenle doğal ittifaklar söz konusu. Benim kendi bölgemde AKP’den alacağım çok oy var.  MHP’den de, İYİ Parti’den de alacağım oy var. Dolayısıyla bizim bunu organize etmemiz lazım. Bu seçim her ne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi genel seçim havasına sokmaya çalışsa da bir yerel seçimdir. İnsanlar sokağını temizleyen, işini çözen, yolunu yapan ya da suyunu akıtan belediye başkanına bakar. Bizim seçimle ilgili matematiksel bir kaygımız yok. Yaptırmış olduğumuz anketlerde de belli. Ama bu; ‘Seçim garanti, yatalım’ anlamı taşımaz” dedi. 

-En iyi adayı bulup çıkaracaklardır-

Kurt, “Siyasi rakiplerinizle ilgili kafanızda isimler var mı?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Politika yapan, seçime giren bir aday olarak rakibimin kim olacağını, kimlerle yarışacağımı ve onların nelerle bana politika yapabileceği düşünerek hareket ediyorum. Ama şunu asla yapmam ve demem. ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı Ali ise şöyle olur,  Veli ise böyle olur…’ Böyle bir huyum olmadı şimdiye kadar.  Adalet ve Kalkınma Partisi de, MHP de, İYİ Parti de, diğer partilerde en iyi adaylarını bulup çıkaracaktır. Ben buna inanıyorum. Bir partinin iç işleyişine karışma hakkımız yok, haddimiz de değil. Adalet ve Kalkınma Partisi, Odunpazarı Belediyesi’nde kiminle kazanacağının hesabını yapar ve bizim karşımıza o kişiyi çıkarır. O kişi kim olursa olsun biz demokratik gelenek ve nezaket içerisinde seçim yarışımızı yaparız. Bizim avantajımız kişisel olarak avantajlarımız var.  Benim için fark etmez. Biz yüzde 50 artı hedefini koyduk” diye konuştu. 

-Sakallı’nın Hoca karşısında şansı yok-

AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Burhan Sakallı’nın adaylığını değerlendiren Kurt, “AKP kendine göre yapmış olduğu değerlendirmelerde en iyi adayını bulup çıkarmıştır. Öyle kabul etmemiz gerekir.  Ama Burhan Bey’in, Yılmaz Büyükerşen karşısında şansı olacağını zannetmiyorum.  Çünkü Eskişehir yıllardan bu yana Yılmaz Hoca’yı da biliyor, Burhan Sakallıyı’da biliyor. Biz ilçelerde ve şehir merkezinde yapacağımız diğer çalışmalarla Hocamızın yeniden neden kazanması gerektiğini çok iyi anlatacağımızı düşünüyorum.  Zaten Yılmaz Büyükerşen’inin de kendi cebinde istediği yere götürebileceği ciddi bir oyu var.  Hangi partiden olursa olsun. Yüzde 1’lik partiden seçime girdi, yüzde 50’nin üstünde oy aldı. Bu Yılmaz Hoca’ya özgü. Dolayısıyla Büyükşehir’de Sayın Burhan Sakallı’nın aday olması belki AKP’nin oylarını toplayabilir. Ama AKP’li olup da yıllardır Yılmaz Hoca’ya oy verenlerin vazgeçme şansının olmadığını görüyorum. Eskişehirli olması, Eskişehir’i tanıyor olması, Eskişehir’in siyasi potansiyelini biliyor olması bence seçimde biraz centilmence havanın olmasını sağlar.  Fazla kavga, gürültü olmaz. AKP’lilerin o saldırgan tavırlarını engelleyebilirse iyi bir seçim süreci yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı. 

-Büyükşehir’de çoğunluğu alacağız-

Yerel seçimlerde CHP’nin Eskişehir’deki hedefini de paylaşan Kurt, “Biz bu sefer Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluğu alacak sayıyı bulacağız. Çoğunluğu alamadığımız için bize yaptırmadıkları işler var. Onları bir an önce yapmak istiyoruz. En az 4 ilçeyi daha kesin olarak alırız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.