KURT: AKP’lilerin eline ne geçti?

Odunpazarı Belediyesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla ret edilen ‘güneş enerjisi santrali’ için açtığı davayı kazandı.

KURT: AKP’lilerin eline ne geçti?
08 Kasım 2018 Perşembe 13:18

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, düzenlediği basın toplantısıyla davanın sonucunu kamuoyu ile paylaşırken, AK Partilileri de Eskişehirlilere şikayet etti.

-7 ay komisyonda bekletildi-

Kurt,  belediyenin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 2016 yılında güneş enerjisi santrali çalışmalarına başladıklarını, gerekli tüm işlemleri ve izinleri aldıkları anlattı. Kurt, geriye sadece Büyükşehir Belediye Meclisi’nin alacağı kararla santralin 1/5000’lik planlara işlenmesinin kaldığını ancak AK Partili meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu  mecliste söz konusu konunun 7 ay komisyonda bekletildiğini söyledi.  Mayıs ayında gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından resen gündeme alınan projenin AK Partili meclis üyeleri tarafından ret edildiğini ifade eden Kurt, kararın ardından konuyu yargıya taşıyarak dava açtıklarını belirtti. 

-Mahkeme hukuka aykırı buldu-

Açılan davanın sonuçlandığını ve mahkemenin Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyelerinin yaptığı işlemin hukuka aykırı bulunduğunu kaydeden Kurt, “Bizim güneş enerji santraliyle ilgili talebimizin önümüzdeki Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündeme alınması gerekiyor. 30 gün içerisinde İdare Mahkemesi’nin kararları uygulanmak zorunda. Uygulanmadığı takdirde suç oluşturmaktadır. Biz o zamanda Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyelerine bu işin Odunpazarı Belediyesi için gerekli ve zorunlu bir işlem olduğunu, bir an önce yapılmasının Eskişehir’e yararı olacağını söylememize rağmen bu arkadaşlarımız bize çok sudan gerekçelerle karşı çıktılar” dedi.

-O ifadeleri paylaştı-

Kurt; AK Partili meclis üyelerinin meclis tutanaklarına geçen ifadelerini paylaştı: İşte o ifadeler: “Deliklitaş’daki İmam Hatip Ortaokulunun plan değişikliğini yapmadınız. O nedenle biz bu güneş enerjisi santraline izin vermiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın huzurevine yapılacak olan inşaatı için 78 metrekare Odunpazarı Belediyesi’ne ait hissesini zor bağışladınız.”

-Elinize ne geçti?-

Proje 2016 yılında tamamlansaydı, bugün belediyenin milyarlarca lira kar edeceğini söyleyen Kurt, “Bizim güneş enerji santrali kurmamızı iki yıl uzatmakla Adalet ve Kalkınma Partili Meclis üyelerinin eline ne geçti? Odunpazarı Belediyesi bu işten ne kadar zarar etti? Bu zararın sorumlusu kim? Eskişehirler bunu düşünmeli ve değerlendirmeli” ifadelerini kullandı. 

-Milyonluk zarar-

Odunpazarı Belediyesi’nin Türkmentokat’ta 50 dönüm arazi üzerine kuracağı güneş enerjisi santrali eğer 2016 yılında tamamlansaydı; 1 milyon 650 bin kiloWatt saat (kwh) elektrik üretecek, yılda 990 bin kilogram karbondioksit salınımı engelleyecek ve belediyeye 1 milyon 400 bin lira civarında gelir sağlayacaktı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeliha Atasay - 5 yıl önce
ALLAH ONLARIN CEZASINI VERECEK ÖNCESİNDE BİZLER YEREL SEÇİMDE CEZALARINI VERECEĞİZ