KÜÇÜK SANAYİ YENİLENECEK

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak,  Küçük Sanayi’de  kendisine sanayinin sıkıntılarını anlatan esnafa, “Merak etmeyin burayı taşımayacağız, en iyi ve sağlıklı şekilde iyileştireceğiz” dedi. 

KÜÇÜK SANAYİ YENİLENECEK
27 Şubat 2019 Çarşamba 11:10


Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak ve ekibinin yerel seçim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Toplumun tüm kesimlerine dokunmaya özen gösteren Karabacak bu kez de Eskişehir Küçük Sanayi Sitesi’ne gitti, çok sayıda atölyeye uğrayarak işletme sahibi, çalışanlar ve müşterilerle sohbet etti. Uğradığı her noktada vatandaşların yakın ilgisi, desteği ve başarı dilekleriyle karşılanan Karabacak, bölgedeki eksiklere ilişkin çok sayıda şikâyet aldı. Esnafın geneli, “İşler eskisi gibi değil, ayakta kalma mücadelesi veriyoruz” derken, bazıları da bölgenin taşınma girişimlerine ilişkin endişelerini paylaştı.

-Yollar Berbat, Yaşam Koşulları Kötü

Belediyenin Küçük Sanayi Sitesi alt ve üst yapısını iyileştirmeye dönük bir çaba içinde olmadığını ifade eden vatandaşlar, “Gördüğünüz gibi yollarımız berbat durumda. Yazın ayrı dert, kış ayları apayrı dert. İş ve yaşam koşulları çok kötü. Yıllardır bölgenin başka yere taşınacağı söyleniyor. Ne taşınıyor, ne de mevcut sorunları gideriliyor. Bugüne kadar da hiçbir yetkili buraya gelip derdimiz, fikrimiz, talebimiz nedir diye sormadı, sıkıntıları yerinde görmedi” dedi. Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak ise Küçük Sanayi Sitesi’nin geleceğiyle ilgili kararın bir an evvel verilmesi gerektiğini kaydetti.

-Küçük Sanayi Yenilenecek

Mevcut sanayi sitesinin taşınmak yerine iyileştirilmesinin daha doğru olacağını söyleyen Salih Karabacak, “Onlarca şehir gördüm. Büyük şehirler dâhil kentlerin önemli bölümünün merkezinde bir sanayi sitesi vardır. Tabi ki olacaktır. İnsanların arabaları var, dolayısıyla sanayiye ihtiyaçları var. Ancak sanayinin insan onuruna yakışır şekilde temiz, bakımlı, sosyal donatıları eksiksiz ve yaşanabilir olması gerekir. Söz veriyorum; biz göreve geldiğimizde Küçük Sanayi Sitesi’ni yollarıyla, alt yapısıyla, atölyeleriyle, ortak kullanım alanlarıyla yenileyeceğiz. Merkezi ısıma sistemi yaparak tüm işyerlerinin merkezden ısınmasını sağlayacağız. Ayrıca bölgede pek çok atık bulunduğunu biliyoruz. Bunları toplamak belediyenin görevi. Tüm atıkları biz toplayacağız ve mahalle sakinlerinin zarar görmesini engelleyeceğiz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.