KRİSTAL-İŞ’İN MÜCADELESİNE SÜLLÜ’DEN DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, iki kez görevden alınan, Eskişehir şubesine bağlı işyerlerinde olağan genel kurul sürecini tamamlamasına rağmen Eskişehir Şube Olağan Genel Kurulu mahkeme kararı ile durdurulan, Eskişehir Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı ile bir araya gelerek sendikanın başlattığı hukuk ve demokrasi mücadelesine destek verdi.

KRİSTAL-İŞ’İN MÜCADELESİNE SÜLLÜ’DEN DESTEK
18 Ağustos 2020 Salı 15:44

Aralık 2019 tarihinde Eskişehir Şube Yönetim Kurulu kararı ile Kristal İş Eskişehir şubesine bağlı işyerlerinde çalışan işçilerin yazılı talebi üzerine olağan genel kurul kararı alan sendikanın genel merkezi ile başlayan süreci CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü’ye aktaran Akyazı son olarak eksik belgelerle Eskişehir 1. İş Mahkemesi tarafından 15 Ağustos’ta gerçekleşmesi gereken genel kurulun geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Kristal İş Sendikası Eskişehir Şubesi’nin sendikanın Türkiye’deki 2. büyük şubesi olduğunu söyleyerek sendika başkanı Erdal Akyazı’nın tüm engellemelere rağmen iki dönemdir işçinin demokratik iradesi ile başkan seçildiğini belirtti.

Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ile süreci değerlendiren CHP Eskişehir Milletvekili Süllü “Eskişehir’de önemli bir iş kolu olan cam sektöründe yüzlerce işçinin hakkını savunan Kristal İş Sendikası’nda yaşanan süreci kaygıyla takip ediyoruz. Tüm baskılara rağmen sadece demokrasinin ve hukukun işlemesini isteyen sendika yönetimini böylesi hamlelerle engellemek sendikal mücadelenin şanlı tarihine yakışmaz. Erdal başkanımızın ve sendika yönetiminin hak arama mücadelesinde yanında olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki hukuksal süreç adaletten yana işleyecek ve örgütlü mücadele kazanacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.