KÖSE: ÇARE SAADET PARTİSİ’DİR  

Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse, hükümeti hedef alan açıklamalarda bulundu.

KÖSE: ÇARE SAADET PARTİSİ’DİR  
13 Ocak 2019 Pazar 14:37

Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse, hükümeti hedef alan açıklamalarda bulundu. Köse müjde üstüne müjde açıklanmasına karşın vatandaşın lehine bir çalışmanın olmadığını ifade ederek, “Müjde üstüne müjdeler açıklanıyor. Vatandaşımız lehine olan her güzel politikayı destekleriz. Fakat çay kaşığı ile verilenin kepçe ile alınacağına dair bir bekleyiş hakim. Yerel seçimlerden sonrası için kötü bir tablonun bizi beklediği, iktidarın seçim ekonomisi ile şimdilik günü kurtardığı konuşuluyor. Hükümet ise bu endişeleri giderecek nitelikte açıklamalar yapamıyor. Konkordato talepleri artıyor. Tüm müdahalelere rağmen maalesef TL değer kaybediyor. Tüm olumsuzlukları tersine çevirecek bir hamle bekliyoruz. Karşılaştığımız ise “ağır yaralıya pansuman” niteliğinde çözümlerden öteye gitmiyor. Bu çözümler sadece kendi taraftarlarını heyecanlandırıyor” dedi.

“İşçi, memur ve emekli maaşlarına yapılan zam makul değildir” diye Köse, “Yine Ülkemizin bel kemiği olan işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılan zam makul değildir. İktidar enflasyon oranlarından yola çıkarak yüzde 10 civarında bir memur ve emekli maaşı zammı yaptı. Bu rakamları nasıl yorumlayalım? Enflasyon yüzde 21 imiş gibi gösteriliyor. Dışarıdan yapılan araştırmalar da enflasyonun en az yüzde 68 civarında olduğunu ortaya koyuyor. Buna rağmen yüzde 10 zam yapılıyor. Altı ay sonra bunu yüzde 20 yapın. Ama enflasyon gelecek yıl en az yüzde 17 gösteriliyor. Neresinden tutacağız? Kötüye giden ekonominin yükünü çalışan gariban mı üstlenecek? Asgari ücretli karnını doyuracak bir maaş alamıyor. Çalışan memur, asgari ücretlinin biraz üzerinde maaş alıyor. Yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Yoksulluk sınırı, karnı doyan ancak ihtiyaçlarını karşılayamayan demektir. Hükümet, çiftçiyi, esnafı ve işçiyi ezen bir sistemle ekonomiyi düzeltmeye çalışıyor” diye konuştu.

Çare Saadet Partisi’dir diyen Köse, “EYT sorunu hala ortada bir türlü çözüme kavuşamıyor. Seçim öncesi verilen sözler unutuldu. Eğitim hala kanayan yaramız. İktidar yanlıları da bu alandaki başarısızlıktan şikayetçi. Montaj sanayisinde önemli ülkelerden biriyiz ama Milli sanayi de çok geride kaldık. Batık krediler artıyor. Karşılıksız çek tutarı bir önceki seneyi aratıyor. Milletimizin önemli bir kesimi yoksullukla mücadele ediyor. Onları ayakta tutan sadece sosyal yardımlar. Yardıma muhtaç bir Ülke olmak bu Milletin kaderi olamaz. Bu böyle gitmez, gidemez. Çare var ve Çare Saadet Partisi’dir” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.