KORAY AYDIN: SURİYE SORUNU DURUP DURURKEN OLUŞMADI

İYİ Parti toplu katılım töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, AK Parti’nin dış politikalarını sert bir şekilde eleştirdi. Suriye olgusunun durup dururken oluşmadığına dikkat çeken Aydın, “2011 yılını hatırlayın. O günden bugüne gelen o tarihi süreç içerisinde öngörüsüzlük, hesap vermezlik bölgenin kralı olacağım anlayışıyla bir hafta sonra Suriye’de namaz kılacağını iddia edenlerin girdiği maceranın, bizi soktukları o bataklık içerisindeki tepinmelerinin bugün bizi getirdiği bu noktayı Türk milleti adına sorgulamak gibi bir sorumluluğumuz var. Bunu da yapacağız” dedi.

KORAY AYDIN: SURİYE SORUNU DURUP DURURKEN OLUŞMADI
20 Ekim 2019 Pazar 15:53

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından ‘Üye kayıt ve toplu katılım’ töreni gerçekleşti. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda yoğun bir katılımla yapılan törende partiye katılan yeni isimlerin rozetlerini İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekilli Koray Aydın taktı.

Etkinlik İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan İyi Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, 31 Mart seçimlerinden sonra üç konuya odaklanmaları gerektiğine arkadaşlarıyla birlikte hem fikir olduklarını söyledi.

Kendilerine de bu noktada bir yol haritası çizdiklerini ifade eden Ektaş, “Bunlardan biri yönetim ilkeleri temelinde İYİ Parti İl Teşkilatında bir yönetim kültürü oluşturmak ve bu yönetim kültürlülüğünü sürdürülebilir hale getirmekti. Bununa anlamı da sürekli istişare edilecek, kararların tamamı yönetim kurulu içerisinde alınacak ve partimizin tabandan tabana tüm paydaşları yönetime ortak edilecekti. Buna çok önem verdik ve gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ise ülkenin tek çaresi olarak İYİ Parti’de bir hareket başladığını kaydetti.

Bu hareketin cesurlar hareketi olduğunu, İYİ Parti hareketi olduğunu kaydeden Kabukçuoğlu, “İYİ Parti’nin ortaya çıkması sayesinde Türk milletinin geleceğe açılan penceresi olmuştur. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin birikimi tehlikeye girmişti. İYİ Parti’nin yarattığı ümit ve gelecek Türkiye’nin geleceği olmuştur” ifadelerini kullandı.

“YAŞANMAYACAK REZİLLİKLER OLDU”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da ‘Barış Pınarı Harekâtı’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bir milletin tarihinde yaşanmayacak rezilliklerin yaşandığını iddia eden Koray Aydın, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bu sıkıntılı dönemini yaratanlar, yüzsüzce, hayasızca, hiçbir şey olmamış gibi davranmasını kabuledemiyoruz. Gözlerimizin içine baka baka söylenen yalanlara artık tahammül sınırlarınınaştığını görerek bir şeyler yapmak gerektiği kararlılığıyla işte bugün bizi toplayan nedenlerle bir aradayız. Bu işi iktidar hedefine taşıyarak hep birlikte tamamlayacağız” dedi.

“BU DURUMU SORGULAMALIYIZ”

Ordu’nun Suriye’ye girdiğini hatırlatan Aydın, “Daha girme kararı alınmadan partimizin genel başkanı, partimizin grup toplantısında eğer böyle bir durum olursa biz parti kimliklerini bir kenara koyar, al bayrağın altında toplanırız diyerek bu asil ve büyük milletin geçmişinden gelen o doğrularını bir ayna olarak bütün Türkiye’nin üzerine tutarak il k işaret fişeğini attık. Evet, biz İYİ Partililer devletimiz, milletimiz, ordumuzun en çok ihtiyaç olduğu bu dönemde parti lafını bir tarafa koyarak Türkiye ortak paydasında buluşabilecek kadar cesur ve yiğit insanlarız. Biz bu ülke için canını seve seve veren evlatlar olarak hem ordumuza hem de devletimize sahip çıkarız. Bunu yaparken, bunları söylerken ülkeyi yönetenlere de milletimiz adına söyleyeceklerimiz, soracaklarımız olacaktır. Bu işin tarihsel bir hikayesi de var. Suriye olgu durup dururken oluşmadı. 2011 yılını hatırlayın. O günden bugüne gelen o tarihi süreç içerisinde öngörüsüzlük, hesap vermezlik bölgenin kralı olacağım anlayışıyla bir hafta sonra Suriye’de namaz kılacağını iddia edenlerin girdiği maceranın, bizi soktukları o bataklık içerisindeki tepinmelerinin bugün bizi getirdiği bu noktayı Türk milleti adına sorgulamak gibi bir sorumluluğumuz var. Bunu da yapacağız. Çünkü onların geçmişte yaptıklarının bir muhasebesini çıkarmaya, yaptıkları hataların ne manaya geldiğini, bu milletin evlatlarına hangi bedelleri ödettiklerini onlara hatırlatmamız ve vatandaşımız nezdinde de bu sorguyu geniş bir biçimde hepimizin yapması gerekir” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ŞEY DURUP DURURKEN OLMADI”

Hiçbir şeyin durup dururken olmadığını aktaran Aydın, “Türkiye öyle günlerden geçti ki bunlar geçmişte PKK, PYD, FETÖ ile işbirliği yaptılar. Gizli değil açık işbirliği. Herkesin gözünün önünde oldu. Sözde çözüm sırasında bunlar milletimize hayvanlar bile çözüm sürecini anladı da bazı insanlar anlamadı demişlerdi. Hatırladınız değil mi? Bizde buradan Türk milleti adına soruyoruz. Tamam, sizin dediğiniz gibi olsun. Hayvanlar çözüm sürecini anladı, peki siz anladınız mı”  O çözüm sürecinin bu millete getirdiği acıların ne manaya geldiğinin, öngörüsüzlüğünüzle, beceriksizliğinizle bu millete ödettiğiniz bedelin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bunun için bu sorgulamaları yapmak temel görevimizdir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.