KOORDİNELİ VE BAŞARILI İŞLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte Eskişehir’de yaşayan çok sayıda Samsunlu ile bir araya geldi.

KOORDİNELİ VE BAŞARILI İŞLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
31 Ocak 2019 Perşembe 17:24


Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte Çamlıca Mahallesi’nde bulunan Samsunlular Derneği’nde düzenlenen toplantıya katıldı.
Eskişehir’de yaşayan Samsunluların yoğun ilgi gösterdiği programda Dernek Başkanı Veli Kartal, konuk belediye başkanlarına dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kartal, “Eskişehir’de yaklaşık 8 binin üzerinde Samsunlu yaşıyor ve 680 üyemiz var. Tüm hemşehrilerimiz adına derneğimize hoş geldiniz diyorum. Acı, tatlı günlerimizde bizleri yalnız bırakmayan Ahmet Başkan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE BERABERİZ
Ardından konuşan ve Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje ve çalışmaları görseller eşliğinde anlatan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise “Sevgili Samsunlular, sizlerin Eskişehir’de yaşamaya başlaması ile birlikte inşaat sektörü büyük bir ivme kazandı. Her biriniz çalışıp emeğiniz ile ekmeğinizi kazanan insanlarsınız. Eskişehir’in inşaat sektörüne de büyük bir hareket getirdiniz. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı sizler de zor günlerden geçiyorsunuz. Diliyorum ki ekonominin bu kötü gidişatı bir an önce son bulur ama durum çok da iyi görünmüyor. Samsunlu bazı kardeşlerimizin inşaat işlerinin daha hareketli olduğu illere gittiklerini de üzülerek öğreniyoruz. Buralarda defalarca bir araya geldik, iyi günlerde ve kötü günlerde beraber olduk, birçok güzel anımız var. Bize oy verip vermediğiniz ile ilgili de asla bir söylemim olmadı. Ancak ülkede önemli gelişmeler var, bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Söylemek istediğim şey, sorunun bir parçası o sorunu çözemez arkadaşlar. Ülkemiz yaklaşık 17 senede bu noktaya geldiyse, artık sorunu başkası çözmeli diye düşünüyorum. Tabi sandık başına gittiğinizde her zaman olduğu gibi karar size ait olacak. Ben bölgenin belediye başkanı olarak sizlerle her zaman bir arada oldum ama siyasi görüşünüz asla beni ilgilendirmez. Bu açıdan sizlerden yine oy istemeyeceğim, bu bir sohbet toplantısıdır. Bu çatı altında bulunmak benim her zaman mutluluk kaynağım oldu” ifadelerini kullandı.
Başkan Ataç dernek üyelerinden, ‘Siz de bizim mutluluk kaynağımızsınız’ karşılığı gelmesi üzerine de “İşte, birlikte olmanın güzelliği bu. Eğer biz iyi günde, kötü günde yan yana durmayacaksak neyin önemi var. Bu şehirde yaşayanlar olarak her zaman yüz yüze bakacağız. Sizlerle iletişimimiz asla kesilmedi. O yüzden dostluğumuzun kıymetini bilmeliyiz. Derdimiz, çocuklarımızı daha güzel bir ülkede büyütmek” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR’İN PARÇASI OLMANIZDAN MUTLUYUM
Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise “Çok Sevgili Samsunlu hemşehrilerim, Eskişehir’in bir parçası olmanızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü Eskişehir’de dışardan gelenlerin dahil herkesin gıpta ile baktığı, ‘Avrupa kenti’ dediği kentimizin yapılarında, modern binalarında hep sizin emeğiniz var. O bakımdan sizlere teşekkür borçluyum. Çünkü genellikle savaşta askerler başarılı olur, savaş kazanılır ama zafer komutanın olarak yorumlanır. Belediyecilik de böyledir; hizmetler Yılmaz Başkan’ın, Ahmet Başkan’ın, Kazım Başkan’ın dönemi diye anılır ama aslında bizim arkamızda da bir grup var. Belediyelerimizdeki yönetim hizmetinde bulunan memurlarımız, mühendislerimiz, mimarlarımız, muhasebecilerimiz var. Onun da arkasındaki büyük ordu sizlersiniz. Bu şehirde temeli kazan, taşları üst üste koyan, betonları kalıplara döken, demirleri büken, kısacası inanların yaşadığı yuvasını yapanlar olarak benim aklıma sizler geliyorsunuz. Samsun aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin de tarihinde çok önemli yeri olan bir toprak parçasıdır. İlk adımın atıldığı, ilk direnişin başladığı, ilk parlamento ve demokratik düzene geçiş hükümlerinin verildiği yer… Samsun bir milletin uyanışının başladığı yerdir… Ben, sizlerin oyları ile birkaç dönemdir büyükşehir belediye başkanlığını yapan bir arkadaşınız, hocanızım. Ondan evvel de çocuklarınızın üniversite eğitimi için onları okutan üniversitenin ve üniversite okuma imkanı olmayan çocuklar için de yurdun her köşesinden eğitim imkanı sağlayan Açık Öğretim sisteminin kurucusu bir hocanızım” ifadelerini kullandı.

KOORDİNELİ VE BAŞARILI İŞLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Toplantıda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise “Ben de Tepebaşı bölgesinde oy kullanacağım. Benim oyum Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’a olacak. Bölgemdeki çalışmalardan bir yurttaş olarak çok memnunum. Çünkü Tepebaşı’nda Ahmet Abi, Büyükşehir’de Yılmaz Hoca, Odunpazarı’nda biz son derece koordineli ve başarılı işler gerçekleştiriyoruz. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hiçbir ayrım gözetmeden tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Ahmet Abi de Yılmaz Hoca da insana dokunan, onların hayatına doğrudan katkı sunan başarılı işlere imza attılar, atmaya devam ediyorlar. 3 belediyemizin ortak çalışmaları sayesinde Eskişehir nefes alan, fark yaratan, güvenli, turistlerin akın akın geldiği bir şehir oldu. Tek sorunumuz Büyükşehir Meclisinde çoğunluk olamamamız. İnşallah bu dönem sizlerin desteği ile o çoğunluğu da sağlayacağız ve Eskişehir için önemli projeleri herhangi bir engele takılmadan, rahatlıkla ve gecikmeden hayata geçireceğiz” dedi.
Dernek üyelerinin belediye başkanlarına verdiği bilgilerden ötürü teşekkür ettiği toplantı, alkışlar eşliğinde sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.