KOLTUKTA DEĞİL SOKAKTA SİYASET YAPACAĞIM

CHP Tepebaşı İlçe Başkan Adayı Ahmet Saraç ile 10 Eylül’de başlayacak delege seçimleri ve sonrasında gerçekleşecek ilçe kongresi üzerine konuştuk. Zamanının büyük bir kısmını aday olacağı bölgede, partililerin arasında geçiren Saraç, Tepebaşı İlçe Başkanlığı için iddialı konuştu. Saraç; “Koltukta değil, sokakta siyaset yapacağım…”

KOLTUKTA DEĞİL SOKAKTA SİYASET YAPACAĞIM
07 Eylül 2017 Perşembe 10:27

CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Saraç, Tepebaşı İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Uzun yıllardır siyasetin içerisinde yer alan Saraç, bir taraftan başkanlığı hedefliyor diğer taraftan ise 2019’da gerçekleşecek seçimlerin önemine vurgu yaparak, “Artık bizi yüzde 51’in altı kurtarmaz. Bu süreçte herkesi kucaklayacağız” mesajı veriyor.
 
CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığına neden aday oldunuz?
 
2015 yılından bu yana, İl Yönetim Kurulunda görev yapmaktayım. Çeşitli görevlerde bulundum. Nisan ayında bir referandum süreci yaşadık. Referandum çalışmalarında Mihalıççık sorumlusuydum. Fakat Tepebaşı Bölgesi’nde de görevde bulundum. Milletvekilimiz Utku Çakırözer ile Tepebaşı bölgesinde bulunan dernekler ile görüşmelerini organize ettim. O bölgede bulunan sivil toplum örgütlerinin hem üyesiyim, hem de yönetim kurullarındayım.  Bu çalışmaların her birinden olumlu dönüşler aldık. Tepebaşı bölgemizde birkaç mahallede il yönetimi olarak da çalışmalarda bulunduk. İlçe yönetiminin eksikliklerini o süreçte tespit ettim.
 
“Belediye Başkanımızın üzerindeki yükü hafifletmek gerekiyor. Onun başarılarının arkasında siyaset yapmayı doğru bulmuyorum…”
 
Tepebaşı bölgesine bakış açınız nasıl?
 
Bölgede Cumhuriyet Halk Partili başarılı bir belediye başkanımız var. Sevgili Belediye Başkanımızın üzerindeki yükü hafifletmek gerekiyor. Onun başarılarının arkasında siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Bölgede Cumhuriyet Halk Partisi Tepebaşı İlçe yönetimi olarak nefes alınan her yerde yönetim olmalı, insanlar katıp karıştırılmalı ve birbirleri ile yoğrulmalı.
 
“2019 seçimleri büyük önem taşıyor… Yüzde 51’in altı artık bizi kurtarmaz”
 
2019 yılında yerel ve genel seçimler var. Bu seçimler hem bölge geneli, hem Türkiye açısından bir geçiş süreci olup referandumda yakalanmış olan oy oranının üzerine çıkılmalı. Artık bizi yüzde 51’in altı kurtarmaz.
 
“Üyelerimiz, geniş tabana yayılmayan yönetim anlayışından rahatsız…”
Üyelerimiz bu süreçle ilgili; ilçe yönetiminin yokluğundan rahatsız. Partiyi ve üyeleri temsil edemediklerini düşündükleri ilçe yönetiminden, geniş tabana yayılmayan yönetim anlayışından, daraltılan üye sistemi ve şikayetçiliğin ön planda olduğu, yılgın, bezgin ve yorgunlukların had safhaya ulaştığı bir yönetimin olduğunu, yeni proje üreten güler yüzlerden yoksun kaldıklarını beyan ediyorlar. Bunlar benim altı ayda gözlemlediğim, sevgili üyelerimizin dillendirdiği eksikliklerdir.
 
Yapılacak kongrede eğer göreve seçilirseniz, başarıyı nasıl yakalayacağınıza inanıyorsunuz?
 
Tüm sivil toplum örgütleriyle aynı dili konuşabileceğiz. Halkın heyecanını yükseltip tüm kesimlerle masaya oturabileceğiz. Hiçbir ayrımcılık gözetmeden CHP’nin tabanını sosyal alanda etkili kılabileceğiz. Herhangi bir beklentisi olmayan, temsil kabiliyeti yüksek partililerimize her alanda yetki vererek kolektif olarak hareket etme imkânı sağlayacağız.
 
“Yenilikten yana olup, tüm partililerimizi kucaklayacağız…”
 
Yeni ve yenilikten yana olup, güler yüzle kapılarımızı sonuna kadar açık tutarak tüm partililerimizi kucaklayıp, sorunlarını ve isteklerini çözeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Tepebaşı İlçe Örgütünü güçlü kılarak, güçlü yerel iktidara ve güçlü genel iktidara büyük katkı sağlayacağız.
 
Kongre süreci başlıyor. Önümüzde delege seçimleri var. Delege ve kongre süreci ile ilgili söylemek istediğiniz bir şey var mı?
 
Öncelikle önümüzde delege seçimi sürecimiz var. Mahallelerde üyelerimizin belirlemiş olduğu delegelerimizin adalet ve barışçıl duygularla bizim halkamız içerisinde olmaya davet ediyorum. Tüm üyelerimizin bu süreçte iyiye koşacaklarına inancım sonsuz.





 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.