KILIÇDAROĞLU: HALK BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Toplantısı'nda geçtiğiiz gün saldırıya uğrayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e destek verdi.

KILIÇDAROĞLU: HALK BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI
08 Ağustos 2017 Salı 11:52

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da belediye başkanlarıyla bir araya geldi. CHP'li olan belediyelerin ilçelerinde yaşam koşullarının daha rahat oluşana dikkat çeken Kılıçdaroğlu,"Tüm kentlerin bir kimliği vardır. Kimlik, belediye başkanları tarafından bilinir, tanınır ve dünyanın her tarafına tanıtılır. Dolayısıyla kentler, birer marka olarak kendilerini tüm dünyaya tanıtırlar."dedi.

“Neden insanlar hafta sonu CHP’li belediyelerin olduğu yerlere giderler”

Kentlerin yanlış politikalar sonucunda betonlaşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti.: "Bursa, beton Bursa haline gelmiştir. Ankara yaşanamaz bir kent haline gelmiştir. Bir insan bir kentte yaşamak istiyorsa, rahatlıkla yaşamak istiyorsa, tercih edeceği kent CHP’li belediyelerin yönettiği kenttir. İstanbul’da nefes mi almak istiyorsunuz, neden hafta sonu insanlar CHP’li belediyelerin olduğu yerlere giderler. Biz şimdi bütün Türkiye’yi CHP’li belediyelerin yönettiği bir ülke haline getirmek istiyoruz.

“Kenti ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz”

Eskişehir, çölde bir vaha gibi. Bu Eskişehir’e Bursa’dan daha fazla turist geliyor. Eskişehir, Osmanlı’ya başkentlik yapmadı. Belediye başkanlarımız çalıştıkça onların üzerine yoğunlaşan baskıyı da biliyoruz. 15 Temmuz öncesi F Tipi yapılanmadan şikayet ederdik. Yereldeki hedefi CHP’li belediyelerdi. İzmir, Eskişehir belediyesine baskınlar yapıldı. Sandılar ki bir şeyler bulacaklar diye. Onların arkasında bugünkü iktidar vardı. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler. Bizim belediye başkanlarımız sokaklarda, caddelerde vatandaşla selamlaşıyorlar. O açıdan Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu’na F Tipi yapılanmanın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır. Kenti, ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz. Mafya bozuntuları belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk belediye başkanımıza sahip çıktı. Rantla içli dışlı olanların önünde böyle bir saldırı yok, ama mafya ile mücadele edenlerin önünde her zaman bu riskler vardır. Bu risklerin önünde de CHP’li belediye başkanları vardır. ”

“Adalet bir erdem işidir”

“Adalet bir erdem işidir. Erdemli olmak bilgili olmak demektir. Devlet adamlarının erdemli olması lazım, hoşgörülü olması lazım. Kin, öfke nöbetine tutulmaması lazım. Devletin içindeki görevlerine sadık olması lazım. İşi ehline vermesi lazım. Erdemli kişi dediğiniz budur.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.