Kazım Kurt: “Termik santrale ve Şeker Fabrikalarının satılmasına karşı çıkın”

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2018 yılı sezon açılışını gerçekleştirdi.

Kazım Kurt: “Termik santrale ve Şeker Fabrikalarının satılmasına karşı çıkın”
11 Nisan 2018 Çarşamba 15:11

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programa, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve işçiler katıldı.

Sezon açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir’e yapılmak istenen kömürlü termik santral ve Şeker Fabrikalarının satılmasına değindi. Türkiye’ye demokrasiyi kendilerinin getireceğini söyleyen Başkan Kurt, taşeron meselesine de değindi. Çıkarılan kanun üstünde kararname ile çözüldüğü söyleyen taşeron sorunun daha farklı sorunlara yol açtığının altını çizen Kazım Kurt, “Taşeron meselesi çözülemedi. Çözülmüş gibi yapıldı. Türkiye’de taşeron meselesi Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olmadan çözülemez” dedi.

KAZIM KURT: “ÖNCE İNSAN”

Kazım Kurt, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2018 sezon açılışındaki şunları söyledi: “2018 yılı iş sezonunun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Umarım kazasız belasız, başarılı bir sezon olur. Geçen sezon bir arkadaşımızı iş kazasında kaybettik. Lütfen dikkatli olun. Kurallara uyun, amirlerin size söylediklerine kulak verin, dikkatli olun. Doğruları söylüyorlar,

doğru uyarılarda bulunuyorlar. Bana bir şey olmaz demeyin. Hepimize bir şey olabilir. Allah

göstermesin, kötü sonuçlarda doğurabilir. Kurallara uyacağız, doğru iş yapacağız. Aklımızı kullanacağız. Allah bize akıl vermiş, hiçbir şeye ezbere tamam efendim demeyeceğiz. Aklımızı kullanacağız, doğru ise bu işi uygulayacağız. Demokrasinin özü de budur. İnsanlara Allahın vermiş olduğu aklı kullandırmaktır. Ne yazık ki Türkiye’de bu böyle değil, bizde böyle olsun. Odunpazarı Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Türkiye’ye örnek olan işler yapsın, yapıyor da. Elinize sağlık. Biz şimdiye kadar yapılan işlerden memnunuz, ama neden daha iyisi olmasın. Bunları araştırıyoruz, bunlara çaba gösteriyoruz. Bunu yaparken de her şeyin usulüne uygun olmasını istiyoruz.

“TAŞERON MESELESİ ÇÖZÜLMEDİ, ÇÖZÜLDÜ GİBİ YAPTILAR”

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan 270 kişi kadroya geçti, rahatladınız sanıyorsunuz ama bu iş öyle değil. Bu hükümet her konuda olduğu gibi, bunda da size yalan söyledi. Taşeron meselesi çözülmedi. Çözüldü gibi yaptılar, ama çözülmedi. Bunu ancak ve ancak biz çözeriz. Siz ister inanın, ister inanmayın; ister oy verin, ister vermeyin Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olmadığı sürece taşeron sorunu çözülmez. Kendiniz bilirsiniz, biz böyle devam edeceğiz diyorsanız, devam edin. 70 yıldır böyle yapmışsınız, 70 yıldır da sıkıntıyı siz çekiyorsunuz. Hacı Ahmet Beyin çocuğu ya da falanca beyin çocuğu sıkıntı çekmiyor; garibanın, yoksulun çocuğu sıkıntı çekiyor. Haksızlık, hukuksuzluk varsa onlara karşı oluyor, zenginin çocuğuna bir şey olmuyor. Bunu 70 yıldır görmüyorsan, bir 70 yıl daha devam edin sorun olmaz. Ancak gelecek kuşakların önünü tıkamayın. 2019 son olsun, 2019’da seçim var. Rejim, sistem değişti, o nedenle herkesin daha dikkatli ve uyanık olması lazım. Komşunuzu ikna etmeniz lazım. Senin oy vermen yetmez, komşun AKP’ye oy veriyorsa sana kazık atıyor demektir. Oy verdirmeyeceksiniz. Şimdiye kadar hangi sorunu çözdü? Bana Eskişehir’de şu sorun çözüldü deyin. Bizim çözdüklerimizi bozmaya çalışıyorlar. Bizim yaptıklarımızı engellemeye çalışıyorlar. Buna rağmen yapacağız, çözeceğiz.



 

“BU HALİYLE TAŞERON SORUNUNU BEN BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMDA ÇÖZDÜM”

Bu haliyle taşeron sorununu ben belediye başkanı seçildiğimde çözdüm. Hani hiç kimse sendikalı olamayacaktı? Daha önce adını almadığınız sendikaya, şimdi hepiniz üye oldunuz. İş güvencesini sağlamak kafaya bağlıdır. Bu da sosyal demokrat olmaya bağlıdır. Biz, bu konuda iddialıyız, inatçıyız. İşçiye, köylüye rağmen yoksulu biz savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Şuanda kendi aldığınız ücretlerle Devlet Hastanesi’ndeki, üniversitedeki taşeron işçinin aldığı ücreti, çalışma koşullarını karşılaştırın. Biz, Odunpazarı Belediyesi’nde çalışanları önce insan diye görüyoruz. Önce insan olarak görüyorsak, insanın insan olmaktan dolayı temel hakları vardır. Bu temel haklardan hiç kimse vazgeçemez, bu hakları ortadan kaldıramaz. Bu nedenle de bütün işçi kardeşlerimizle birlikte yol yürümeye gayret ediyoruz. Hiç kimseyi keyfi olarak işten çıkarmadık, çıkarmayız. Herkes işini yaptığı sürece burada iş barışı sağlanır, huzur içinde çalışmalarımıza devam ederiz. İş barışı ve huzurunda birinci şartı psikolojik olarak rahat olmak ve birbirine güvenmektir. Ben size güveniyorum. Çalışkansınız, üretiyorsunuz ve yaptığınız işleri de iyi yapıyorsunuz. Elinize sağlık. Önümüzdeki dönemde de bunu bekliyoruz. Biz burada birlikte çok farklı işleri yaparız. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi işler yapağız. Bu hükümet böyle devam ederse, biz kendi işlerimizi kendimiz yapar hale gelmeliyiz. Başkasından alacağınız makine ile kiralayacağınız işçi ile bu işler olmaz.

“1 AY ÖNCE SORUN OLMAYAN SABIKA ŞİMDİ NEDEN SORUN OLDU”

Kamuda taşeron diye bir şey olmaz. Şuana kadar çözülmeyen sorunlara şimdi yeni sorunlar eklendi. 1 ay önce burada BKS Ünitet’de çalışırken sorun olmayan sabıka şimdi sorun. Ne değişti? Durup duruken, çalışan adamı şimdi işsiz bıraktık. Odunpazarı Belediyesi’nde bu kararnameden dolayı 150 kişi işsiz kaldı. 1 ay önce sorun olmayan iş, neden şimdi sorun? Bu hükümet, bu Çalışma Bakanlığı, bu İçişleri Bakanlığı bu işleri bilmiyor, işine gelmiyor. İşvereni düşünüyor, işçiyi düşünmüyor. 2 Nisan’da herkesin Odunpazarı AŞ’ye geçeği kesin miydi, kesindi, çünkü kararname böyle çıkmıştı. Neden, 2 Nisan’a kadar bu hukuki prosedür

tamamlanmadı, kanun, yönetmelik yapılmadı, uygulamaya geçilmedi? Şuanda 150 kişi, Ankara’dakilerin keyfini bekliyor. Bir kararname yazsınlar da biz işe tekrar girelim diye bekliyorlar. Bunu görmeniz lazım, ama Doğan Holding’i Yıldırım Demirören’e hemen 800 milyon krediyi veriyor. Kim veriyor, Ziraat Bankası veriyor. Sizin babanızın, dedenizin paralarıyla kurulan Ziraat Bankası size kredi vermez, ama Yıldırım Demirören’e verir. Neden, işin içinde iş var, tezgah var. Bu tezgahları görün, bu tezgahları bozalım.

“BUNLARA İTİRAZ EDİN”

Şeker Fabrikaları satılıyor. Şeker Fabrikalarını alanların hiçbiri kâr edip, devlete vergi vermemiş, ama alıyor. Para, para da bankadan kredi ile. Bunlara itiraz edin. Ben ediyorum, siz de edin. Eskişehir’de siz Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışıyorsunuz Alpu’lu olan çok içinizde. Alpu’lu olasına da gerek yok, Eskişehir’de yaşayan insanların hepsi termik santral işine hayır demeli. İtiraz etmeli. Oraya termik santral yapılacak, hepimizi zehirleyecekler. İtiraz etmelisiniz. Yaşam, siyaset budur. Bunu yapmanız gerekiyor. Eskişehir’deki Şeker Fabrikası satılacak, kime ne zararı var? Şeker Fabrikasını birlerine peşkeş çekecekler, itiraz edin, itiraz edelim. Bunlar böyle olmaz. Umarım, önümüzdeki süreçte bunların tamamını düzelteceğiz. Şimdi peşkeş çektikleri fabrikaların tamamını geri alacağız. Şimdi kapattıkları belediyelerin, muhtarlıkların hepsini geri açacağız; yetkisini geri vereceğiz. Türkiye’yi demokrasiye biz kavuşturacağız. Bu nedenle de bize destek vermeniz gerekiyor. Biz sizi kendimizden sayıyoruz. Biz birlikte bir kadroyuz. Bizlikte çalışacağız, üreteceğiz, birlikte başaracağız.  Hepinize yeni sezonda başarılar diliyorum. Kolay gelsin”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.