Kazım Kurt'tan Taşel'e: İstifa etme!

Eskişehir CHP İl Başkanı Recep Taşel daha önce istifa edeceğini belirtmişti. Yaşanan son gelişmeler istifa kararından vazgeçtiğinin habercisi niteliğinde.

Kazım Kurt'tan Taşel'e: İstifa etme!
12 Aralık 2022 Pazartesi 13:03

CHP İl Başkanı Recep Taşel daha önce yaptığı açıklamada istifa edeceğini duyurmuştu. Ancak yeni gelişmeler Taşel’i bu kararından vazgeçirdi.

Genel merkez talimat göndermişti

Bilindiği üzere Genel Merkez il örgütlerine gönderdiği talimatta milletvekili adayı olacakların 5 ila 26 Aralık tarihlerinde istifa etmelerini söylemişti. Aynı talimatta genel merkeze danışılmadan seçim ve atama yapılmaması konusunda uyarıda bulunulmuştu.

Kurt ekibi korumayı amaçlıyor

İl Başkanlığı konusunda destek verdiği Recep Taşel’in istifa kararına ilk etapta sessiz kalan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Taşel’in ön seçim yapılmalı konusunda ısrarını ise iş bilmezlik olarak ele almıştı. Yaşanan gelişmeler anlaşmazlıkların sona erdiğini gösteriyor.  Kurt seçime giderken ekibi koruma kararı aldı ve Recep Taşel’i istifadan vazgeçirmek için harekete geçti.

“Kazandığımız mevziyi kaybetmeyelim”

Daha önce değişik gazete ve televizyonlarda istifa edeceği bilgisini kamuoyu ile paylaşan CHP İl Başkanı Recep Taşel’in istifa kararından vazgeçtiği bilgisi kulislerde dolaşmaya başladı.

Peki ne oldu?

Yeni il başkanının Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve ekibi tarafından belirlenme ihtimalinin iyice zayıflaması sonrasında Kurt’un, Recep Taşel’i arayarak “kazandığımız mevziyi kaybetmeyelim” dediği ve Taşel’in istifa kararından vazgeçmesi yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Taşel istifa kararından caydı

Kazım Kurt ile yaptığı görüşme sonrasında Taşel’in istifa kararından vazgeçtiği ve seçim sürecini il başkanı olarak sürdüreceği iddia ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.