Kazım Kurt: “Gazeteciler bu istibdat sürecinin uzamasına daha fazla izin vermeyecek”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’de görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi.

Kazım Kurt: “Gazeteciler bu istibdat sürecinin uzamasına daha fazla izin vermeyecek”
07 Haziran 2018 Perşembe 15:41

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Serbest Basın Bürosunu ziyaret ederek, gazetecilerle buluştu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Kurt, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“TÜRKİYE KORKU VE İSTİBDAT ANLAYIŞININ HÜKÜM SÜRDÜĞÜ KARANLIK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

24 Haziran’da Türkiye’nin kaderinin oylanacağını belirten Başkan Kurt, bu nedenle de gerçekleşecek seçimlerin hayati önem taşıdığını kaydetti. Türkiye’nin 15 Temmuz 2015 tarihinden sonra Kanun Hükmünde Kararnameler ile yönetildiğini ifade eden Başkan Kurt, Türkiye’nin korku ve istibdat anlayışının hüküm sürdüğü karanlık bir dönemden geçtiğini söyledi. Demokrasinin olmazsa olmazlarından olan gazetecilerinde bu baskı ve korkudan nasibini aldığını belirten Başkan Kurt, “Medyanın yüzde 95’i hükümetin elinde. Basın özgürlüğü diye bir şey kalmadı. Basın, demokrasilerin olmazsa olmazı, ifade ve haber alma özgürlüğünün temelidir. Ben 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimle bunların değişeceğine inanıyorum. Gazeteciler bu istibdat sürecinin uzamasına daha fazla izin vermeyecek” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.