Kazım Kurt: Erdoğan’a oy verenlerin pekçoğu “akşam ne yiyeceğiz” diye düşünüyor

Gazeteciler Ali Baş ve Arif Anbar’ın yönettiği Açıkça programının konuğu olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt YSK ve İl Seçim Kurulu’nu uyardı: Oy kullanmayanların listesini Adalet ve Kalkınma Partisine vermeyin. Onlara veriyorsanız bize de verin…

Kazım Kurt: Erdoğan’a oy verenlerin pekçoğu “akşam ne yiyeceğiz” diye düşünüyor
16 Mayıs 2023 Salı 22:42

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Es TV’de yayınlanan Açıkça Programının konuğu oldu. Seçim öncesinde %60 üzerindeki oy tahminini yakalayamadıkları için mahcup olduğunu belirten Kurt, “Bu seçimde bu mahcubiyetten kurtulacağız. Hedefimiz Kılıçdaroğlu için yüzde 60 ve yukarısında oy toplamak” dedi.

28 Mayıs seçimleri öncesinde uyarılarda bulunan Kurt, “Buradan YSK ve İl seçim kurulunu uyarıyorum. Eskişehir’de çok sayıda yurttaşımız oy kullanmadı. Bu oy kullanmayanların listesini İl Seçim Kurulu Adalet ve Kalkınma Partisine vermesin. Şayet onlara veriyorsa bize de versinler. Adil olmak zorundalar” dedi. Bazı Sandık Kurulu Başkanları’nın kendilerini sandıkların patronu olarak gördüğünü ifade eden Kurt, “Militan kafaları başkanı yapmasınlar o zaman karışıklık çıkar” dedi.

Türkiye’de yeni bir tanımlama ile karşılaştığını belirten Kurt,  “Mahçup muhafazakarlık” İnsanlarımız ne yazık ki düşündüklerini anlatmakta zorlanıyorlar. Şuanda ben adım gibi biliyorum; Recep Tayyip Erdoğan’a oy verenlerin büyük bir bölümü akşam evde ne yiyeceğiz. Yarın çocuğa nasıl harçlık vereceğiz diye düşünüyor. Ama bunu anlatamıyor. Bunu kader zannediyor. Dini duygularla oy kullanılmaz. Oy akıl ile kullanılır 20 yıldır yapılan yanlışlıklar sizin karnınızı doyuramıyorsa olmaz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa dinç - 11 ay önce
Kazım sarhoş kafayla açıklama yapmış, zavallı kazım, biz gerekirse aç kalırız ama vatansız kalmayız, aponun heykelini dikeceğiz diyordunuz ne oldu?
Allah'ından bul kazım
Avatar
Cafer tanrıverdi - 11 ay önce
Kazım lütfen bölücülük yapma kılıçtaroğlu yaptı. Sonucunu gördü. Sizler yokken alevi sünni ayrımı yoktu bir aile olduk bunlarla çizgimizi bozmayın