KAYA: ONLARI ASIL KORKUTAN ‘BİRLİK’TİR!

EMEK Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'nin başındaki 'Türk' ve 'Türkiye' kelimelerinin kaldırılmasını değerlendirdi.

KAYA: ONLARI ASIL KORKUTAN ‘BİRLİK’TİR!
11 Şubat 2018 Pazar 13:15

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli konuşmalarının arasında Türk Tabipleri Birliği(TTB) ve Türkiye Barolar Birliğini(TBB) ve isimlerini saymadığı Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği(TMMOB) gibi bazı akademik meslek birliklerini kastederek, “İsimlerinin önündeki ‘Türk’, ‘Türkiye’ kelimelerini kaldıracağız “ dedi.

EMEK Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya da yaşanan bu gelişmeyi değerlendirdi. Kaya, "Bahçeli işi ‘kapılarına kilit vurulsuna’ kadar ilerletti Ama asıl önemli olan kelime, “Çöreklenmişler” kelimesi, araya karıştı, kayboldu gitti. Asıl amacın iktidar çevreleri tarafından seçim yoluyla ele geçirilemeyen meslek birliklerini bölüp etkisizleştirmek olduğu gözden kaçırılmamalıdır." dedi.

Siyasilerin 'Birlik' olmaktan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Kaya şöyle devam etti: "Aslında Erdoğan’ı rahatsız eden bu örgütlerin adında “Türk”, “Türkiye” sözcüğünün bulunması değildir. Yüz binlerce üyeyi içinde toplayan ve ülke politikasına az çok müdahale eden bir güç oluşturan bu örgütlerin “birliği”nden rahatsızdır. Bu yüzden de bu örgütlerin merkezi ve tek örgüt olmaktan çıkarılarak, her çevrenin kendisine göre bir “Meslek örgütü oluşturduğu”, güçten düşmüş, birbiriyle uğraşmaktan meslek ve ülke sorunlarını gündeme alamayan, Hükümetlerin elini eteğini öperek ayakta kalmaya çalışan “çevreler” haline gelmesi amaçlanmaktadır. Şehrimizdeki kurulması planlanan termik santral sürecindeki oylamalarda , santrale karşı alınan tutumlarda bile bağımsız, biat  etmeyen meslek birliklerinin, örgütlülüklerin önemi görülmüştür. Bağımsız olmayan kurum ve kuruluşların kararlarının halkın çıkarları gözetilerek değil iktidarın, güç odaklarının istekleriyle alındığını tüm Eskişehir görmüştür. AKP iktidarı; bir yandan sınır ötesine operasyonları öte yandan OHAL’in yarattığı iklimi arkasına alarak, bu merkezi ve kitlesel meslek örgütlerini parçalamayı ve tasfiye etmeyi amaçlamaktadır. Kısacası Erdoğan-Bahçeli ittifakının hedefinde sermaye örgütleri dışında bütün büyük mesleki ve demokratik örgütler vardır. Onların gücünü ve varlığını “tek parti tek adam rejimi”nin önünde engel olarak gördükleri için hedefe koymuşlardır. Asıl hedefleri örgütsüz, bölünüp parçalanmış ve biat eden toplumdur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.