“KANAL İSTANBUL SADECE İSTANBUL’UN MESELESİ DEĞİL”

CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar kanal İstanbul Projesi’ne karşı olduklarını belirterek, bu projeye ilişkin imza kampanyası başlatıklarını söyledi.

“KANAL İSTANBUL SADECE İSTANBUL’UN MESELESİ DEĞİL”
27 Aralık 2019 Cuma 13:04

Adar, Kanal İstanbul’un sadece İstanbul değil memeleketin beka sorunu olduğunu belirterek şöyle konuştu: Türkiye gündemini yoğun olarak meşgul eden Kanal istanbul ve cumhurbaşkanının kendi ifadesi ile çonun çılgın projesi, ekonominin ciddi sıkıntılar yaşandığı süreçte tekrar su yüzüne çıkarıldı. Ülkenin en önemli gündem maddeleri bir kenara bırakılarak sadece Kanal İstanbul konuşuluyor. Bizlere göre bu konu ile ilgili karar verecek insanlar bilim insanları olmalı. Bu konu ile ilgli 1500 sayfadan oluşan ÇED raporu hazırlandı. Bugün biz itiraz metnini belirten bir dilekçe hazırlayayarak saat 15.00’ten sonra Hamamyolu ve Köprübaşı’nda stat kurarak bu bildiriyi Eskişehirli halkımızın imzalarına sunacağız. Kanal İstanbul’un ne olduğunu özellikle Möntrö anlaşması göz önüne alındığında Türkiye’yi ciddi sıkıntılara sokacağa benziyor. Bir diğer taraftar ekonominin bu denli sıkıntılı olduğu dönem de bu projeye gerçekten ihtiyaç var mı? Geçtiğimiz gün asgari ücret açıklandı. Ne kadar saklanırsa saklansın enflansyon düşük gösterilmeye çalışırsa çalışsın, size reva görünen bu para ile fileler doldurulmamaktadır. Kamunun elinde olan metalara yapılan zamlar enflasyonun %50’nin üstünde olduğu zaten gösteriyor. Dolayısıyla böylesi ekonominin dar boğazda olduğu bir süreçte böyle bir projeye ihtiyacımız yok. Bu noktada itirazlarımızı Eskişehirlilere sunuyor ve destek vermelerini bekliyoruz. Bu sadece İstanbul’un değil memleketin beka meselesidir. İmza kampanyamız yarın saat 17’ye kadar sürecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.