Kadir Bıyık: 2019 yılına yakışmayan sorunlarımız var

Çifteler Cumhur İtifak’ı adayı Kadir Bıyık esgündem26. com’dan Soner Uçak’ın sorularını yanıtladı.

Kadir Bıyık: 2019 yılına yakışmayan sorunlarımız var
07 Mart 2019 Perşembe 11:32

Çiftelerin en önemli sorunu nedir?

Yıl 2019 ama maalesef hala yol kaldırım gibi sorunlarımız mevcut. Hala toprak yollarımız var. İnsanlar evime toz girmesin diyerek yanıma geliyorlar. Daha önemli bir sorunumuz da var. İşsizlik ciddi bir sorun. Çiftelerde maalesef artık gençlerimiz durmuyor. Daha doğrusu duramıyor. Bu noktada istihdam yaratacak projelerimiz bizim için ve Çifteler için büyük önem kazanıyor. Bu noktada mutlak suretle bir organize sanayi bölgesi kurmak istiyoruz.  

Son zamanlarda tarım ciddi gündem maddesi Çifteler’ de durum nasıl?

Biz diğer ilçelere göre daha şanslıyız. Topraklarımız bereketli ve Sakaryabaşı gibi bir avantajımız var. Ama mazot ve gübre fiyatları veya köylümüzün ürününden yeterli kazancı sağlamaması gibi ciddi problemler de söz konusu.

Rakibiniz Zehra Konakçı karşısında şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Bir kere biz Zehra hanımefendiden ve diğer rakip adaylarımızdan daha iyisini yapacağız iddiası ile yola çıktık. Fakat Çiftelerli kadınlarımızın Zehra hanımefendiye karşı çok ılımlı yaklaştıklarını biliyoruz.  Sandığın herhangi bir matematiği yok. Ama biz çok sıkı bir şekilde çalışıyor ve %60 ile bu seçimleri kazanacağımıza inanıyoruz.

Rekabetin kızıştığı bir sürece giriyoruz?

Bizim burada seçimler 20 küsur gün daha sürecek. Seçim sonrasında rozetler çıkacak. Sonuçta herkes, hepimiz memlekete iyi şeyler yapmak adına aday olduk. Bu iyi niyetli uğraşıya yakışmayacak hiçbir sorun yaşanmaz Çifteler’de.

İstihdam ile ilgili projelerinize yeniden dönecek olursak?

40’a yakın proje ile yola çıkıyoruz. İlk etapta 2019 yılına yakışmayacak sorunları hızlı bir şekilde hal ettikten sonra Adapazarı Şeker Fabrikasını’nı Çifteler’e getirmeyi amaçlıyoruz. Bir tekstil fabrikasını Çifteler’e getirmek gibi bir planımız var. Ve bana kalırsa en önemli sorunlarımızdan biri olan kadınlarımızı istihdama katmak. Kadınlarımız için iş sahası yaratmak ve kurslar ile kadınlarımızı iş hayatına kazandırmayı amaçlıyoruz. Sakaryabaşı gibi dünya harikası bir alanı turizme hala kazandıramamış olmamız çok ilginç. Adam ailesini alıp, Eskişehir’den kalkıyor bilmem nereye kahvaltı yapmaya gidiyor ama aklına Sakarbaşı gelmiyor.  Bu bölgeyi de Eskişehir turizmine kazandıracağız.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.