Kadın örgütleri ‘hayır’ kampanyasına katıldı

CHP Milletvekili Çakırözer, Eskişehir Kadın Platformu üyeleriyle buluştu. Kadın Platformu üyeleri, yeni anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı.

Kadın örgütleri ‘hayır’ kampanyasına katıldı
02 Şubat 2017 Perşembe 13:38

CHP Milletvekili Utku Çakırözer,  yaklaşık 25 sivil toplum örgütünün  oluşturduğu Eskişehir Kadın Platformu temsilcileriyle bir araya geldi. Çakırözer, CHP  İl Kadın Kolları Başkanı  Figen Kahya ile birlikte kadın dernekleri yöneticilerine anayasa paketine neden ‘hayır’ dediklerini anlattı.   Çakırözer, ziyarette yaptığı konuşmada “Meselemiz parti meselesi değil, mesele Türkiye Cumhuriyetinin, hukuk devletimizin, demokrasimizin yaşam mücadelesidir. Atatürkçü, laikliğe, cumhuriyete, demokrasiye, hukuk devletine, kadın erkek eşitliğine ve kadının insan haklarına sonuna kadar bağlı derneklerimizin demokrasi mücadelemizde yanlarımızda olduğuna inanıyoruz. Bu mücadeleyi herkesten önce kadınlar kazanacaktır. Kadın erkek tüm yurttaşlar,  geleceğimiz ve çocuklarımız için cumhuriyet birikimlerini ortadan kaldırma ve tek adam yaratma girişimlerine hep birlikte dur diyoruz.”
KAMPANYAYA DESTEK VERDİLER
Toplantıda Çakırözer’in Anayasa paketine ilişkin değerlendirmelerini dinleyen Kadın Platformu üyesi derneklerin yöneticileri de ‘hayır’ kampanyasına katıldıklarını belirtirken, toplumun geniş kesimlerinin bu konuda bilgilendirilmesine kendilerinin de katkı vereceğini  vurguladılar.
SONUNA KADAR ‘HAYIR’
Platform üyeleri, "Bizler de tek kişinin hem Cumhurbaşkanı hem de parti genel başkanı olmasına karşı çıkıyoruz. Tüm yetkilerin denetimsiz biçimde tek elde toplanmasına karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetimize sahip çıkıyor ve demokrasi mücadelesinde sonuna kadar ‘hayır’ diyoruz” değerlendirmesini yaptılar.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.