Kabukçuoğlu:YEKDEM’ e farklı bir fon bulunması yönünde çalışmanız var mıdır?

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu,OSB’lerin elektrik isyanını Meclis gündemine taşıdı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren Kabukcuoğlu, “Dünya geneline yayılan Covid-19 salgını nedeniyle sanayicinin ihracat imkanlarının ciddi ölçüde daralmış, ithal girdilere ek gümrük vergisi artışı yapılmasıyla ithalata bağlı üretim yapan sanayici zor duruma düşmüştür. Tüm bunlara ek olarak sanayiciye bir darbe de elektrik maliyetlerindeki artıştan gelmiştir.” dedi.

Kabukçuoğlu:YEKDEM’ e farklı bir fon bulunması yönünde çalışmanız var mıdır?
12 Haziran 2020 Cuma 13:32

Kabukcuoğlu, Tüm OSB'lerinson kaynak tedarik tarifesinden elektrik enerjisi kullandığını,son kaynak tedarik tarifesinde elektrik fiyatını belirleyen iki unsurun PTF (Piyasa Takas Fiyatı) ve YEKDEM (Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması) bedelleri olduğunu, Doların artması ile toplam YEKDEM maliyeti arttığını, tüketimin düşmesi ile birlikte birim başına düşen maliyet de arttığından YEKDEM’de % 141 gibi olağanüstü bir artış gerçekleştiğini belirtti. Kabukcuoğlu’nunEnerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı’nın cevaplaması için sorduğu sorular ise şöyle: “1-)OSB’nin dışında ulusal tarifeden enerji tükettiği için OSB'de üretim yapandan daha uygun enerji tüketmesi durumunun haksız rekabet oluşturduğunu düşünüyor musunuz? 2-) Teşvikler konusunda yanlış politika izlendiğini düşünüyor musunuz? Elektrik fiyatlarını arttırıcı etki yapıldığını düşünüyor musunuz? 3-) OSB’ler içerisinde bulunan sanayi tesislerinin enerji bedeli üzerine gelen YEKDEM bedelinden belirli bir süre muaf tutulması düşünülmekte midir? 4-) YEKDEM’ e farklı bir fon bulunması yönünde çalışmanız var mıdır? 5-) OSB’lerde bulunan üreticinin tüketimini baz alarak uygulama getirilmesi düşünülmekte midir?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.