Kabukçuoğlu’ndan Tarım ve Orman Bakanlığı’na soru önergesi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Porsuk Barajı’nın doluluk oranının yüzde 35’e düştüğüne dikkat çekerek, Eskişehir’in susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması için temiz su kaynaklarının kentte nakli konusunda Tarım Orman Bakanlığı’na soru önergesi verdiğini açıkladı.

Kabukçuoğlu’ndan Tarım ve Orman Bakanlığı’na soru önergesi
06 Eylül 2018 Perşembe 14:10

Porsuk Çayı’nın Kütahya’dan geçişi esnasında oluşan kirlenmenin sağlık sorunu oluşturabileceğine vurgu yapan Kabukçuoğlu, şunları kaydetti: “Şu an barajdaki doluluk oranı yüzde 35’e kadar düşmüştür. Gelecek yıllarda porsuk çayı Eskişehirlilerin su ihtiyacına cevap veremeyecektir. Gerek Porsuk çayının kirlenmesi, gerekse yaşanılan kuraklık nedeniyle, Eskişehir’e yeni kaynaklardan su temini kaçınılmazdır. Eskişehir çevresinde yeterince temiz su kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklardan Eskişehirlilerin ihtiyacı olan suyun şehrimize nakli sağlanmalıdır. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili olarak, TBMM’de konuyu gündeme getirip acil çözüm bulunması amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı’na soru önergesi vermiş bulunmaktayım. Eskişehir halkımızın susuzluk yaşamaması için konunun takipçisi olacağım.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.