KABUKCUOĞLU’NDAN BAKAN DÖNMEZ’E ALPU TEPKİSİ!

Eskişehir İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Bütçe Sunumu öncesinde, Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti. Görüşmede, Alpu’da kurulması planlanan Termik Santral başta olmak üzere, Türkiye’nin Enerji politikaları ve elektrik mühendislerinin talep ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

KABUKCUOĞLU’NDAN BAKAN DÖNMEZ’E ALPU TEPKİSİ!
07 Aralık 2019 Cumartesi 13:11

Bütçe görüşmelerinde söz alan Kabukcuoğlu; Elektrik ihtiyacımızın  2 katı kadar kurulu gücümüz olduğunu ve önümüzdeki 10 yıl boyunca yeni bir elektrik santraline ihtiyaç duyulmadığını, Alpu Termik Santrali üzerinde ısrar edilmesinin, akla ve mantığa uymadığını söyledi.

                Aralarında Almanya, Fransa, Hollanda ve  İtalya’nın yer aldığı 12 ülkenin, 2020-2038 yılları arasında kömürlü termik santrallerden vazgeçme planları yaparken, iktidarın; cömert devlet teşvikleri, arazi teminleri, fiyat ve satın alım garantileriyle, kömürlü termik santralde ısrar ettiğine değinen Kabukcuoğlu; “ Bu Termik Santral için 7 kez ihaleye çıkıldı, talip çıkmadı, iktidar iptal edeceğine, inatla ertelemeye devam ederek bölgedeki tarımın bitirilmesine, havaya zehir saçılmasına zemin hazırlıyor. Bu Termik Santral İnönü İlçesi’nden, Beylikova’ya kadar çevre kirliliği saçacak. iktidar 21 Ocak 2017’de Alpu Ovası’nı koruma altına almıştı.  Ovayı tarımsal sit alanı ilan etti. Şimdi bu kararının arkasında dursun.” dedi.

                Görüşme sırasında, Fabrikaların Yüksek Gerilim tesislerinde, kanunun emrettiği sorumlu mühendisler çalıştırılmadığı için yaşanan elektrik kazalarında vatandaşlarımızın hayatını kaybettiğiyle ilgili Şube Başkanı Ender Kelleci Kabukcuoğlu’nu bilgilendirdi. Kabukcuoğlu bu bilgiler ışığında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi. Bu önerge ile  Bakana, yüksek gerilim tesislerinde, zorunlu olduğu halde, güvenlikten sorumlu Elektrik Mühendisi çalıştırmayan işletmeler hakkında ne gibi yaptırımlar uygulandığını ve  yaşanan kazalarda bakanlığın ihmali olup olmadığını sordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.