KABUKCUOĞLU:FETÖYÜ ÜLKENİN BAŞINA BELA EDEN AK PARTİ İKTİDARIDIR

Taşbaşı Kırmızı Salonda düzenlenen konferansta konuşan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu son 17 yılda AK Parti tarafından uygulanan polİtikaların cumhuriyetin kazanımlarını yok ettiğini belirtti.

KABUKCUOĞLU:FETÖYÜ ÜLKENİN BAŞINA BELA EDEN AK PARTİ İKTİDARIDIR
02 Şubat 2020 Pazar 14:55

İYİ Parti'nin temel ideolojilerinden bazılarınının milliyetçi,demokratik,kalkinmaclık olduğunu belirten Arslan Kabukcuoğlu şöyle konuştu: Milliyetçiliğimiz vatanı ile milletinin bütünlüğünü 82 milyonun bölünmezliğini, kardeşliğini , Atatürk ilke ve inkilaplarının desteklenmesini. Demokratlığımız: Fikir hürriyetini ,farklı görüşlere değer verdiğimizi, tüm vatandaşlarımıza kucakaçtığımızı. Kalkınmacılık:Ülkenin fakirlikten yoksulluktan ,kurtarılmasını, herkesin iş ve aş sahibi olmasını bunları yaparken de vatandaşları arasında ayrımcılık yapılmamasını kapsar “dedi.

17 yıllık AKP ideolojisi cumhuriyet kazanımlarını yok ettiğini belirten Kabukcuoğlu, “Atatürkçülüğü ortadan kaldırmayı memleketi ikiye bölmeyi,insanları ötekelileştirmeyi getirdi. Dahaönceleri Tayyip Erdoğan’ın şahsına verilen oylar partisinin 10 puan önünde iken günümüzdeeşitlenmiştir. Artık tek adam olduğu için tüm başarısızlıklar da kendisine yöneltilmektedir. Bu yüzden toplumun yüzde 64 ü Parlamenter sisteme dönülmesini istiyor” diye konuştu.

Milat olarak Kabul edilen 2002 yılından 2018 yılına kadar 17 yılda Türkiye’nin geldiği tabloyu rakamlarla ifade eden kabukcuoğlu aşağıdaki tabloyu paylaştı:

                                                            2002                              2018

Ekonomik Büyüklük                              16                                   19

Temiz seçim                                          28                                   99

Temel Haklar                                         83                                 142

Adalete Erişim                                      74                                  133

Sivil Özgürlük                                       85                                 140

İfade Özgürlüğü                                   77                                141

Dini İnanç Özgürlüğü                           119                               137

Cinsiyet Eşitliği                                  136                               150

Hükümet Denetimi                             52                                130

Etkin Parlamento                                77                               131

Yargı Bağımsızlığı                             37                                121

Basın Özgürlüğü                               71                               129

Tarafsız Yönetim                              44                               131

Yolsuzluk                                        42                                106

Dış Borç                                       120 milyar $               420 milyar $

Hükümetin birlik beraberliğin ortadan kaldırılması, yolsuzluk, cehalet, ülkeyi bölünmenin eşiğine getirme, sosyal ve ekonomik olarak geri kalmışlıktan başka başarısı olmadığını belirten Kabukçuoğlu şunları söyledi:

Geldiğimiz noktada en kötü eğitim sistemi hayata geçirilmiştir. 2002 yılında PISA sınavlarında 30’uncu olan çocuklarımız 2018 de 40’ıncı sıraya düştüler. Üniversiteler arası sınavlarda en kolay sorular sorulmasına rağmen fizikte kimyada ortalama 1 soruya doğru cevap verebilir hale geldi. Ülkemizde fırsat eşitliğinden hiçkimse bahsedemiyor artık. Tek adam rejimi ülkeyi çıkmaza sürüklemiştir. İşsizoranı %13,4 olup; 4,4 milyona ulaşmıştır. Dışilişkilerde alınan yanlış ve abartılmış kararlarlaTürkiye’nin güney sınırı belirsizliklere terkedildi. Suriye, Mısır İsrailile aramız kötü. FilistinDevleti, SuudiArabistan ABD ile aramız kötü. Rusya ile bir dargın bir barışık… Politika bakımından ülkemizi bir belirsizlik beklemekte…

FETÖYÜ ÜLKENİN BAŞINA BELA EDEN AK PARTİ İKTİDARIDIR

Kabukcuoğlu konuşmasına şöyle devam etti: Bizi zaman zaman FETÖ ile ilişkilendirmeye kalkmaktadırlar. FETÖ’nün başlangıcını ister sultan Abdülhamit zamanına alsınlar ister Kanuni Sultan Süleyman isterse Fatih Sultan Mehmet zamanına alsınlar; FETÖ’yü FETÖ yapan, milletin başına bela eden, ülkeyi daha büyük kanlı çatışmaların eşiğine getiren AK Parti iktidarıdır. Abdullah Öcalan ve Osman Öcalan biladerleri İstanbul seçiminden once mektubunu resmi devlet televizyonunda okutan, PKK ile görüşmeye, arkadaşları ben gönderdimdiyen, SayınÖcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkarmakla övünen, Öcalan’ın mesajları bizim düşüncemiz diyen, Öcalan bölgenin durumunun daha sağlıklı yorumluyor diyen, hendek savaşında aldığı yanlışkararlarla 793 vatan evladının şehit düşmesine neden olan AkParti iktidarı değil… PKK’nın değirmenine su taşıyanlar değil, İYİ Parti sorumluymuş öyle mi? Gülerlerim sana…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.