KABUKCUOĞLU: VATANDAŞ FİRMALARIN ELİNE TESLİM EDİLMEMELİ

İYİ Partili Dr. Arslan Kabukcuoğlu’nun, Meclis gündemine getirdiği “ Bazı Kamu Hizmetlerinin tekelci yapıya dönüşmesi” hakkındaki araştırma önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

KABUKCUOĞLU: VATANDAŞ FİRMALARIN ELİNE TESLİM EDİLMEMELİ
14 Temmuz 2020 Salı 16:34

Konuya “Araç Muayene İstasyonları” üzerinden dikkat çeken Kabukcuoğlu, Türkiye'de, araç muayene istasyonlarını özelleştirme macerasının 2002 yılında başladığını, o tarihte özelleştirilen araç muayenesinin, daha sonra AK Parti iktidarı tarafından bozulup bir dizi adli işlemlerden sonra 2007 yılında TÜVTÜRK'e devredildiğini, anlaşmada firmanın birtakım yatırımlarda bulunacağını ve imtiyaz süresinin 20 yıl olarak belirlendiğini ifade etti. Kabukcuoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “ Burada, firmaya devlet eliyle Türk vatandaşları teslim edilmekte, yıllar içerisinde değişik oranlarda hasıla paylaşılmaktadır. Devletin hasıladan alacağı pay yıllara göre şöyledir: Üç yıl yüzde 30, yedi yıl yüzde 40 ve son on yıl da yüzde 50'dir. Firmanın açıkladığına göre, kendisine kalan pay, şimdiye kadar olan zaman zarfında 3 milyar 846 milyon dolardır.2019 yılında enflasyon yüzde 11,8 olduğu hâlde, ağır vasıta ve otomobil ücretlerindeki muayene fiyatlarında artış yüzde 22 olmuştur. Tekrar ediyorum: Araç muayene ücretlerindeki artış, enflasyonun 2 mislidir. Bir ülke, vatandaşlarını bir firmayla bir olup kazıklayamaz.Eğer motorlu taşıtlardan bir gelir elde etmek istiyorsanız Hükûmetin elinde vergi almak gibi bir enstrüman var. Ülkemizde pek çok sosyal sınıf kan ağlıyor. Ağır vasıta şoförleri, ağır vasıta sahipleri nafakasını çıkarmakta zorlanmaktadır; hatta bazıları bu yolda canlarına kıyıyorlar. Muayene ücretlerine yüzde 22 zam yapıyorsunuz, bu, vatandaşa reva mıdır?”

                Kabukcuoğlu önergesinde, araç muayenesi hizmetinin  vatandaşlara daha kaliteli ve ekonomik olarak sunulması ve kamu hizmetlerinin tekelci yapıya dönüşmesinin önüne geçilmesi adına yapılması gerekenlerin araştırılmasını talep etti. Önerge AK Parti ve MHP’li milletvekilleri tarafından reddedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.