Kabukcuoğlu: Özendirici yayınlar yapılıyor

İyi Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu son zamanlarda artan intihar olaylarının yayınlanması ile ilgili uyarılarda bulundu.

Kabukcuoğlu: Özendirici yayınlar yapılıyor
23 Kasım 2019 Cumartesi 15:19

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, 9.Kasım.2019 tarihinde,  Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bakanlara, medya kuruluşu temsilcilerine ve RTUK Başkanlığına gönderdiği telgrafla şu uyarılarda bulundu: "Son günlerde yaşanan toplu intihar vakalarının, medya organlarında, özendirici/yol gösterici tarzda haber yapılması, sık sık zehirli maddelerin isminin söylenmesi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihara meyilli olanları teşvik etmektedir. Hatta bazı kanallarda zaten denetim eksikliği yüzünden internetten bile ulaşılabilen bu maddelerin adeta reklamı yapılarak adres gösterilmektedir."

Bu tür haber yapan, haberlerinde madde ismi belirten medya kuruluşlarının uyarılamasını ve uyarıları dikkate almayan kuruluşlara yaptırım uygulanmasını isteyen Kabukcuoğlu'nun talebi üzerine harekete geçen RTUK, 13.Kasım'da yaptığı basın açıklaması ile medya organlarına uyarıda bulunmuştur.

RTUK'un uyarısını değerli bulan Kabukcuoğlu; " RTUK gönderdiği cevabı yazısında, medya organlarının uyarıldığını belirtmesine rağmen, halen bazı medya organlarında, bu tür haberlere rastlamamız üzüntü verici.RTUK'ün,uyarı sonrası halen özendirici yayınlarına devam eden medya organlarına seyirci kalması ise kabul edilemez.Nitekim bizim uyarı yaptığımız tarihten sonra Bakırköy'de 3 kişilik aile cinayetinin de yine aynı madde ile yapılması konunun ne kadar acil olduğunu göstermektedir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.