Kabukcuoğlu: Korona virüs hastalığı ile ilgili bilinenler buz dağının görünen yüzü kadardır

Dr. Arslan Kabukcuoğlu’nun 30.01.2020 de TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti Grup önerisi üzerine söz alarak,Korona virüs üzerine konuştu.

Kabukcuoğlu: Korona virüs hastalığı ile ilgili bilinenler buz dağının görünen yüzü kadardır
31 Ocak 2020 Cuma 12:33

Kabukcuoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  Korona virüsünün SARS ve MERS hastalıkları ile önceden insanlığın tanıştığı RNA Virüs ailesindendir. Kan ürünleri, dışkı ve solunum sistemi salgısı ile bulaşmaktadır.Dünyada 14 ülkede görülmüştür.8000 kadar hasta vardır.170 ölüm rapor edilmiştir. Ülkemizde rapor edilmiş bir hastalık yoktur.

Ortalama kuluçka süresi 14 gündür. Ateş, halsizlik, kuru öksürük, burun akıntısı ilk belirtileridir. İleri yaşta veya başka bir hastalığı olan kişilerde (Kalp hastalığı, şeker hastalığı, kanser vb) daha ağır seyredebilmektedir.

Günümüzde Korona virüs enfeksiyonuna yönelik bir tedavi ve aşı yoktur.

Tüm hastalıklar gibi Korona virüsten korunmak için en başta gelen, gün boyunca sık sık en az 20 saniye süre ile ellerin yıkanmasıdır. Mutlaka mendil kullanılmalı, yoksa koluna hapşırmalıdır. Merdiven trabzanları, kapı kolları, toplu taşıma araçları, tutamaklar enfeksiyonun yayılmasını kolaylaştıran yerlerdir.

Kabukcuoğlu: Korona virüs hastalığı ile ilgili bilinenler buz dağının görünen yüzü kadardır.

İYİ Parti’nin bu ciddi hastalığın Türkiye çapında araştırılması, alınacak tedbirlerin belirlenmesi için verdiği araştırma önergesi oy çokluğu ile reddedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.